Cara cara nak guna Hjsplit

Selamat berhujung minggu semua. Bercuti panjang ye, ada yang pi makan kenduri ke, kalau tak pi makan kenduri, duk melepak tengok movie kat umah pun syiok jugak..hari ni Nuriz nak share cara cara nak guna hjsplit atau cara cara nak join file file movie yang dah didownload.

Kalau download part part file dalam format mkv (matroska) atau rmvb (real media variable bit rate) kena le join dulu file tu baru boleh tengok.

File yang dalam part part kecil ni kat hujung tu ada tulis (.001, .002 , .003) dan seterusnya kalau banyak part .

1. Mula mula download Hjsplit, kemudian, buka Hj split tu, Pilih JOIN dan tekan Input untuk cari file .001. Pilih le file yang .001 dan tekan Open. Sebelum tu pastikan semua file dalam satu folder.

2.Bila dah tekan Open, file .001 tadi dah masuk bahagian Input tu. Kemudian tekan le Start. Tunggu sampai habis diproses.

3.Bila dah siap complete. Tekan Ok.

Nak tengok movie yang berformat mkv ? kalau takda lagi software untuk tengok video dalam format mkv boleh downloadK Lite Mega Codec Pack.. Free aje.

Selamat mencuba.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Cara cara nak guna Hjsplit”

  1. Cara cara nak guna Hjsplit | nurizspace…

    [...]cara cara nak guna hjsplit atau cara cara nak join file file movie yang dah didownload. Sebelum ni saya ada buat entri pasal cara nak download dari torrent. Selalu dari torrent dah lengkap tak payah nak join join file lagi.[...]…

  2. [...] Tutorial HJ Split Posted in info it Tags: cara cara nak download movie, cara guna hj split, cara nak download filem dari internet, cara nak guna torrent, cara nak join hj split, download movie percuma, movie percuma di internet, tutorial cara download movie torrent, tutorial join hj split « David Teo Bagi Bonus RM4.5 juta kepada pelakon dan staf MIG Download Hantu Kak Limah Balik Rumah » You can leave a response, or trackback from your own site. nuffnang_bid = "7c71f760fa6755449fdbdc63c8aaf65a"; [...]

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold