Page rank dah naik PR3 update 2011

Salam 1 Malaysia semua, salam berhujung minggu, ke mana nak pi makan angin time cuti hujung minggu ni, ke nak makan kenduri hehe..kenduri Ayu Raudhah pun dah habis..:) ok tak mau cerita kenduri kawen dah nak cite pasal page rank pulak. Tadi baca entri kat blog stewardjohn pasal page rank dia dah jadi 3 dah untuk 2011 hehe. Tahniah Jerry. Teruja dengan berita dari rakan kita ni, so saya pun teringin jugak nak check page rank blog saya yang lama, nurizpsace.blogspot dulu yang masih di bawah blogspot tapi sapa yang masuk sana akan di direct ke blog ni le. Sekarang saya baru je tukar ke domain dan hosting sendiri dgn nama nurizspace.com pada Disember 2010.

Jerry kata dah update page rank untuk 2011, so saya pun check le, untuk nurizspace.com memang sah sah 0 zero teloq ayam lagi le, sebab bertukar domain kan tapi saya tak berapa sedih sebab saya tau domain ni baru lagi. Tapi agak menggembirakan, untuk nurizpsace.blogspot page rank dah meniti ke page rank 3 ..hehe terkujat saya.. tak sangka lama jugak menanti page rank ni nak naik. Saya mula aktif dalam bulan 3 tahun 2010 di page rank 2 dan tahun ni baru dapat page rank 3 tapi saya dah tingglkan blogspot huhu..


Cara nak check page rank ..sila check kat page rank blog anda.

Saya tinggalkan blogspot dan beralih arah ke wordpress ketika saya dapat google site linking dan ( nak tau apa google site link klik sini)dan sekarang nurizspace.blogspot di pr 3 huhu..tapi takpe la sabar sabar..sebab selama ni sabar jugak, mana ada orang naik pr 3 teruskan, mesti la meniti dari bawah. Sekarang google dah tarik balik site linking di nurizspace.blogspot, sebab ramai orang tak masuk sana, ada sikit je pun carian yang orang klik di link blogspot tu, kadang kadang orang payah nak masuk bila blog yang redirect ke nurizspace.com ni. Agaknya depa ingat keluar mesej apa di blog tu huhu!! atau depa ingat blog dah hilang. Jadi site link google untuk nurizspace.blogspot dah hilang le.

Untuk merangkak naik ke Page rank 3 atau PR 3 ni memang makan masa yang lama, kena bersabar. Orang kata kadang kadang PR3 ni boleh merudum kalau blog jarang update, agaknya untuk blog saya yang blogspot tu mungkin akan hilang kelak sebab saya dah tak guna blogspot lagi. Sekarang saya bermula dari bawah untuk blog domain baru ni, orang kata sikit sikit lama jadi bukit. Kalau nak tau banyak pasal page rank boleh dapatkan tip di Denai hati iaitu blogger otai pasal seo dan page rank, banyak tip dan ilmu kat sana.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “Page rank dah naik PR3 update 2011”

  1. deCrewz says:

    Jai pun dpt jugak.. Telur…ha3

  2. nurizspace says:

    telur boleh buat setengah masak heheh kira ok le hehe

  3. SyafzMagz says:

    “(the page rank value is 0 from 10 possible points)”

    blogku masih mendapat telur rebus…

    Tahniah ya Nuriz!
    SyafzMagz recently posted..Blog QasehDaliacom

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold