Drama Opah RTM..nostalgia nya

Sapa ingat drama Opah di Rtm dalam tahun 80-an drama keluarga yang paling popular? Saya membesar dengan drama tu, memang wajib tengok siaran tu sekeluarga. Duduk berhimpun depan tv, lepas makan malam, tengok drama Opah. Opah yang suka melatah, ada tiga orang cucu dia, Burn (Aziz M Osman), Bob(Noor Nasriq Dadameah)  dan Katy. Watak kepoh dan suka bawak mulut..sapa? Doyah la,  lakonan Norlia Ghani, sampai lekat nama Doyah kan. Mak saya pun panggil Doyah sampai sekarang..hehhe..terjumpa video opening drama Opah di you tube..terus terkenang zaman kanak -kanak dulu. Nostalgia betui..video tu diupload oleh abangcantik, banyak lagi video video yang membawa ke zaman kanak kanak dulu..huhu rindunye..

 

Lirik lagu Opah

Dia seorang tua pengasih dan penyayang,

Tak pernah hidup duka,

bersama keluarganya

Ini kisah anaknya,

Empat orang semuanya

Seorang tiada punya,

yang tiga telah berkeluarga

dalam suasana keluarganya

dia serba tak kena

namun hatinya tetap riang

walaupun hidupnya sorang

di antara cucunya,

tiga yang amat dikenali

begitu ragam dunia muda mudi

Ini lah kisah keluarga, opah dengan anak  cucunya

tak pernah sunyi dari suasana

suka duka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Both comments and pings are currently closed.

12 Responses to “Drama Opah RTM..nostalgia nya”

  1. MakNgah says:

    aah..dulu melekat depan tv tgk citer opah.zaman dulu citer tak byk cam zaman skrg..doyah ke joyah?bukan joyah ke?

  2. slimdiet2 says:

    saya pun membersar dengan drama ni. teringat zaman masa kecik.hehehe

  3. dulu dni suka tengok cite ni ;)

  4. Hans says:

    masa kecik2 pun den layan drama Opah nih
    best

    Vote Hans Bernombor 10 Diruangan Komen

  5. mario says:

    wah…teringat dulu2 mmg tunggu depan tv…

  6. Kalamhati says:

    waaah..suka2..memang nostalgik drama ni..boleh dikatakan sy membesar dgn drama opah ni..huhu syahdu lak dgr lagu tema dia..

  7. Miecyber says:

    Memang best layan citer Opah ni dulu…

    Jet Li jadi warga Singapura
    Miecyber recently posted..Jet Li jadi warga Singapura

  8. ohhh.. mmg nostalgia cita opah ni..
    sy pon ingat2 lupa.. huhu..

  9. duas says:

    daus xsempat kot

  10. yas says:

    Hehehe….memang nostalgia betul citer nih…

  11. via says:

    pemos tul la cita ni.. rtm skang ni tengah nak produce balik cita nih.. telemovie gitu..

Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold