Khairul Fahmi Che Mat KFCM Ke 5 Tertinggi di Twitter

Khairul Fahmi ke Manchester United ganti Van Der Sar?
Persembahan cemerlang penjaga gol Malaysia Khairul Fahmi Che Mat atau KFCM bukan sekadar mampu menarik peminat baru ke akaun Facebook beliau, malah menempatkannya di kedudukan kelima (5) tertinggi di seluruh dunia bagi trend terkini rangkaian sosial Twitter. Kekasih Khairul Fahmi Che Mat iaitu Elia jugak tak kurang popular di Facebook dan laman blognya jejariruncing.blogspot.com mendapat trafik tinggi dan Radio Hot.fm pun bercerita pagi tadi pasal blog awek Khairul Fahmi Che Mat ni yang cantik jelita.

Khairul Fahmi Che Mat


Dalam tempoh sejam, penjaga gol yang berasal dari Kelantan yang sebelum ini tidak begitu dikenali, meningkat secara mendadak ke tempat kelima, menumpaskan ”Support Timnas”, yang menyokong pasukan bola sepak Indonesia.
Fahmi juga menjadi topik paling popular untuk Twitter di Indonesia.

Memang KFCM hebat menahan serangan serangan ganas dari pasukan garuda.  Persembahan cemerlang penjaga gawang Malaysia Khairul Fahmi Che Mat bukan sekadar mampu menarik peminat baru ke akaun Facebook beliau, malah menempatkannya di kedudukan kelima tertinggi di seluruh dunia bagi trend terkini rangkaian sosial Twitter.
Dalam tempoh sejam, penjaga gawang kelahiran Kelantan yang sebelum ini tidak begitu dikenali, meningkat secara mendadak ke tempat kelima, menumpaskan ”Support Timnas”, yang menyokong pasukan bola sepak Indonesia.
Fahmi juga menjadi topik paling popular untuk Twitter di Indonesia.

Laman Facebook Khairul Fahmi  mendapat hit sebanyak 57,000 daripada peminat, Khairul Fahmi, berumur 21, berupaya menyelamatkan lebih daripada 10 percubaan mendebarkan oleh pasukan Indonesia yang menyerang secara agresif sejurus selepas wisel perlawanan dibunyikan. Tak hairan lah persembahan dia menarik perhatian penyokong dan penonton lawan.
Dalam tempoh sejam, penjaga gawang kelahiran Kelantan yang sebelum ini tidak begitu dikenali, meningkat secara mendadak ke tempat kelima, menumpaskan ”Support Timnas’‘, yang menyokong pasukan bola sepak Indonesia.
Fahmi juga menjadi topik paling popular untuk Twitter di Indonesia.
Sebelum ini, Twitter juga menjadi platform kepada penyokong bola sepak Indonesia yang berang dan mendakwa Malaysia memenangi perlawanan akhir pertama di Kuala Lumpur secara tidak adil, manakala penyokong Malaysia lebih gemar menunjukkan sokongan dan kecintaan mereka menerusi Facebook.
Seorang lagi pemain cemerlang, Mohd Safee Mohd Sali, hampir mendapat hit 17,000 “Like” dalam Facebook dari 15,000 pada separuh masa perlawanan. Ramai peminat bola Malaysia dan komen dari pihak lawan iaitu Indonesia,  yang beranggapan Safee Sali jelmaan Mokhtar Dahari, bakatnya dan gerakan pantas dia memang macam Mokhtar Dahari.

Mohd Safee yang menjaring gol pertama pada perlawanan akhir kedua, turut merangkul gelaran sebagai penjaring terbanyak dengan jumlah lima gol.

Apa yang paling menarik ialah pemain Manchester United iaitu Rio Ferdinand turut mengucapkan tahniah kepada skuad Harimau Malaya dalam akaun twitternya, @rioferdy5.
Tahniah kepada Malaysia yang menewaskan Indonesia pada final Piala Suzuki. Saya pernah bermain menentang pasukan bawah 23 tahun Malaysia 18 bulan lepas. Memang satu pasukan yang bagus,” katanya.
Dilaporkan bahawa penduduk Asia Tenggara merupakan pengguna terbesar Twitter dan Facebook dengan Indonesia mempunyai 15 juta ”tweeters”, ketiga tertinggi selepas Amerika Syarikat dan Brazil, manakala rakyat Malaysia mempunyai ”friends” Facebook paling ramai dengan purata 230 setiap pengguna.

Sumber: Bernama

BIOGRAFI/BIODATA KHAIRUL FAHMI CHE MAT

Lahir 7hb Januari 1989

Nama panggilan: apek

Tempat Lahir: Kelantan

Penjaga gol Malaysia , bermain untuk Kelantan FA

Bermain dalam Piala Malaysia untuk Kelantan dan menang Piala Malaysia

Menang anugerah Pemain Muda Terbaik and Penjaga Gol Terbaik di  Anugerah Bola Sepak Kebangsaan 100Plus-FAM.

Khairul mula terbabit dalam arena bola sepak bila muncul sebagai pemain Malaysia bawah umur 23 dalam  Asean Games 2010.

Pada November 2010, Khairul Fahmi Che Mat telah dibawa masuk oleh coah K Rajagopal untuk bermain dalam perlawanan Piala AFF Suzuki 2010.

Diedit oleh  :nuriz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Responses to “Khairul Fahmi Che Mat KFCM Ke 5 Tertinggi di Twitter”

 1. ha ah sis.. hu dah try banyak kali ni. ada lagi satu blog yang jadi cemni.. blog prof hariz. dni dah folow banyak kali tapi tak masuk dalam all blog updates. jap dni try lagi…huhu

 2. tak pe la sis.. dni letak dalam blog list Happy Together.. dia masuk situ. kat my blog list tu tuka2 pun jadi yang blogspot juga. blog dni ngah pening tu kot hehe… :D

 3. APAN says:

  cara femes yg efisyen…
  tanpa gosip cam artis durjana tuh…
  tahniah kepada beliau…
  keep it up! :)

 4. iAwani says:

  bangga dengan Elia, juga dengan Khairul Fahmi.. first time dengar kekasih footballer adalah blogger,biasanya artis…cayalah! Moga diorang berbahagia hendaknya.

 5. usop says:

  saya sebagai rakyat kelantan merasa bangga di atas kecemerlangan Khairul Fahmi Che Mat..saya akan terus menyokong anda..good luck..dri peminat no 1 anda..Kg Laut,Tumpat,Kelantan

 6. Solihin Zubir says:

  perghh.. giler ah.. mmg fenomena btol dia ni…

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold