Kenapa Butang Share Facebook Hilang di Website dan You Tube?

Entri lain: Tutorial Cara pasang butang Share Facebook di Blog

Saya sedar jugak tentang masalah butang share facebook ni tiba tiba hilang kat post blog saya ni. Adakah blog orang lain pun sama? Ada ke sapa sapa mengalami masalah yang sama…butang share Facebook tiba tiba hilang??  Agak merisaukan jugak saya, sebab saya baru guna plug in di wordpress ke wordpress saya ni ada masalah?  Tapi rasanya tak, semalam ok je, bukan saya pi godek apa apa code pun kat plug in share facebook ni.

Baru tadi saya duk gebang gedebuk gedebak cara nak tingkat trafik dengan butang share facebook , tetiba dia merajuk plak dah..hahah!! apa jadi ha?

Ni hasil yg saya dapat google pasal masalah ni, rupanya  kat you tube pun hilang jugak butang share Facebook ni. Try tengok kat video you tube, kat bawah video tu takda pun butang share..ahaha!! facebook yang ada masalah kot. Mark Zuckerberg nak buat perubahan baru pulak ke kat facebook?

According to Google Realtime Search analytics, the key term “share button” became a trending topic across the Web between 6am and 12pm.

This indicates that the problem may have arisen and spread across the Internet within that time period.

“Some users are in panic as they are assuming that the websites have removed the share button. One such website is YouTube which had the share button an hour back and is not present any more,”

Ni Facebook kata:

“We don’t recommend the Share button for new developers. If you aren’t already using the Share button, we recommend you migrate to the Like button and Open Graph protocol instead of Share for sharing pages from your website. The Like button is simpler to user and is the recommended solution moving forward,

Ok tip tingkatkan trafik dengan butang share dah takleh pakai kot atau facebook ada masalah sekejap-sekejap, macam biskut kejap ada kejap tak ada butang share tu..hahah!!..kena buat cara lain le pulak le, pi letak link url entri post secara manual je kat wall facebook tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

8 Responses to “Kenapa Butang Share Facebook Hilang di Website dan You Tube?”

  1. Awaniku says:

    salam Nuriz, apa khabar? Kat iAwani Share button tu masih ada, alhamdulillah..kat blog Nuriz ni pun FB Share button dah ada balik, thank God!.. semalam ke sini perasa butang Share tu ilang sekejap..sekarang dah OK. Lets keep on blogging!

  2. cik tom says:

    oh xperasan plk…byk perubahan baru pada fb sempena nak msk tahun 2011…

  3. Anonymous says:

    hehehe x perasan dan x tau pun psl hal nih…
    ketinggalan betul..hahaha

  4. princeduyong says:

    dah selesai…pandai…

  5. ada perasan jap.. dia hilang kejap… tapi dah ada balik…dah settle..keke…

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold