Terkini Gambar Banjir di Jitra, Kubang Pasu, Kedah 2010

Hari ni hujan dah behenti sekejap, matahari pun dah keluar, panas sikit hari ni lepas hujan tak henti henti, tapi nampaknay air masih naik lagi, ni mungkin disebabkan empangan di Pedu dibuka sebab bimbang empangan tak mampu nak tampung air yang banyak, maka air dilepaskan sikit demi sikit.

Kalau malam ni masih turun hujan, nampaknya petanda semakin buruk. Jalan jalan di kawasan Alor Merah, Titi Gajah, Kepala Batas dah mula dinaiki air. Pihak polis sudah mula berjaga-jaga, sudah mula sediakan sampan untuk tugas2 menyelamat dan memindahkan penduduk yang terkena banjir. Di depan lapangan kapal terbang Alor Setar, Kepala Batas pun air dah mula naik atas jalan.

Rumah saya pun tak terkecuali, kalau saya tak update blog ni maknanya banjir semakin teruk, selalunya bekalan elektrik akan ditutp buat sementara waktu, dan bekalan air pun putus bila loji air dah penuh air. Jadi kena le sediakan bekalan makanan secukupnya, lilin, dan angkut le apa yang patut huhu!!

Sedikit gambar dari blog Insan Tinggi, kalau nak tengok lagi banyak boleh ke blog Insan Tinggi.

Sekolah Menengah Jitra /SMJ 

Pekan Jitra, Chin Hin Jitra
Jalan Sintok
Kfc Jitra, Tanah Merah, dekat Bangunan Dr Rozmey
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

9 Responses to “Terkini Gambar Banjir di Jitra, Kubang Pasu, Kedah 2010”

  1. Fyzal says:

    teruk gak ye banjir kat Kedah.

  2. Nasir Bravo says:

    uish makin teruk banjir nie,,aduh,,takut mai belah cni plak~~~~

    AWEK KELATE SEKSI

  3. sarah-najwan says:

    memang da musim dia loni deh~~ sat agi sapa la tuh ko pata timur..huhu

  4. CiK QiQi says:

    dgr kate dkt2 umh uncle pon bnjir..smpai uncle xleh p koje la

  5. belalang hijau says:

    risau betul…
    arini pun cuaca redup jer…

  6. Jey Yusuff says:

    selamatkan org jitra Ya Allah

  7. Balkish says:

    Teringat masa belajar di UUM dulu..huhu

  8. HAW says:

    banjir?.. ni dah category bah dah nih

  9. z|lh@n says:

    SALAM.. terima kasih la nuriz.. backlink dr nuriz buat blog ZilhanDotCom traffic mencanak2… :)

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold