Spesifikasi Blackberry Torch 9800, Harga Blackberry Torch, Blacberry Torch vs iPhone4

Researh In Motion atau RIM melancarkan Blackberry Torch 9800 model blackberry baru di Malaysia. Blackberry Torch ni jugak disebut Blackberry hybrid pertama, bukan kereta je ada hybrid ye, henset pun ado ek. Kenapa disebut hybrid? sebab model blackberry torch ni ada skrin sentuh atau touch screen digabung dgn keyboard QWERTY sekaligus.
Harga Blacberry Torch ni masih dirahsiakan..hehe no pricing detail lagi. Agak-agak dalam berapa RM ye? rasanya dalam anggaran RM 2000 – RM 2140 dan sikit masa lagi, Maxis, DiGi or celcom akan buat promosi beli Blackberry Torch 9800 pulak kan. Tunggu je plan plan menarik dari diorang.

Features

  • 3G network support
  • Optical trackpad
  • High-resolution touch screen
  • Full QWERTY keyboard
  • Simultaneous voice and data
  • Email and text messaging
  • Camera and video recording
  • Wi-Fi®
  • GPS
  • Media player
  • Organizer
  • Bluetooth®
  • Tethered modem
  • BlackBerry® Messenger
  • Instant Messaging
  • Phone
  • Browser

Display
* 3.2″ HVGA+ touch screen (480×360)
* Font size (user selectable)
* Light-sensing and proximity detecting screen

Kamera

  • 5 MP camera
  • Continuous auto-focus
  • 11 scene modes
  • 2X digital zoom
  • VGA (640×480) video recording
  • Geotagging
  • Image stabilization
  • Flash

Memory

  • 512 MB flash memory / 512 MB SDRAM
  • 4 GB eMMC + 4 GB media card included
  • Expandable memory – support for microSD card up to 32 GB

Dapatkan Blackberry Torch 9800 ni menandingi iPhone 4?

Video Blackberry Torch 9800 vs iPhone

Lihat rajah bawah

Pengguna yang biasa menggunaka keyboard QWERTY pasti selesa kalau nak taip emel dan mesej dgn Blacberry ni, sebab ada touch screen dan keyboard skali.
Dari segi popular pulak, jenama blackberry tak kurang hebat jugak dgn jenama Apple iphone kan.
Kelebihan lain yang tidak ada pada Blackberry ialah teknologi IPS iaitu teknologi sama dalam iPad, display resolutionnya 640×960 pixels.
iPhone4 ni lebih nipis sikit le dari Blacberry sebab Blacberry ni ada slide, masih menang kepada iPhone4 le camtu ye, telefon paling nipis.
Mana satu jadi idaman kalbu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Responses to “Spesifikasi Blackberry Torch 9800, Harga Blackberry Torch, Blacberry Torch vs iPhone4”

  1. tehr says:

    namapak macam iphone 4 yang menang
    cuma kalau dapat diletakkan perbandingan harga, mungkin lebih seronok tengok duit dalam tabung

  2. nuriz says:

    heheh ye le kan bg yang mampu buat henset mcm aksesori boleh tukar sokmo.. bagi yang tak berapa guna sgt ni sekadar mms sms dan call beli yg biasa udah le

  3. Solihin Zubir says:

    pakai enset biase suda..
    kdg2 ada org yg beli enset mcm kt atas nie, tp xreti nk pakai pon sebenarnye.. huhu..

  4. Suara Kalbu says:

    Ida topup sikit lagi encik solihin zubir

    Pakai handset mahal-mahal pastu kredit tak ada jugak kehkehkehkeh

  5. Suara Kalbu says:

    Nurizz…

    cantiklah BB ni

    Ida sedang dalam misi survey nak beli handphone ni. Thanks info ni sangat membantu

  6. nuriz says:

    sesama hehe

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold