Paul Sotong Mati Sebab Apa?

Paul Sotong Mati sebab apa? Dah sampai ajal si Paul Sotong, nak buat macam mana, bukan ada sesiapa bunuh Paul Sotong pun. Sapa yang tak suka Paul ni lepas ni senang hati le sebab Paul dah tak buleh buat ramalan untuk pertandingan Piala Dunia lagi heheh!! Ramai yang duk nak goreng Paul dulu kan sebab Paul buat ramalan bagi pasukan kegemaran depa kalah.
Berita kematian Paul memang mengejutkan bagi peminat Paul yang begitu taksub dan sayanh dgn Sotong Paul ni. Ada yang marah marah, ada yang tuduh seseorang dah racun Paul Sotong Kurita ni. Paul mati disebabkan natural causes, dgn erti kata lain dah sampai ajal , sotong kurita terkenal tu kabarnya akan dikebumi cara tradisi. Kat mana tak tau le, maybe kat Jerman kot.

Baca berita ni:


Sotong kurita, Paul yang dikenali kerana ketepatan ramalannya berhubung keputusan pertandingan Piala Dunia di Afrika Selatan Julai lalu, mati di akuarium yang menempatkannya di Jerman.

“Pihak pengurusan dan kakitangan di Pusat Hidupan Laut Oberhausen sedih selepas mendapati haiwan yang terkenal dengan ramalan tepatnya semasa Piala Dunia lalu itu, mati malam tadi.

“Paul mengagumkan dunia apabila berjaya meramal tepat pemenang perlawanan melibatkan pasukan Jerman, begitu juga dengan keputusan perlawanan akhir. Kejayaannya merupakan cerita yang lebih besar daripada Piala Dunia itu sendiri,” kata pengurus pusat hidupan laut itu, Stefan Porwoll dalam satu kenyataan.

Tengok Berita di dalam video ni sila klik link kat SINI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Paul Sotong Mati Sebab Apa?”

  1. Sharinginfoz says:

    memang femes betul sotong ni

  2. ardinihumaira says:

    tak sempat nak wat sotong masak merah :p

  3. OrenLimau says:

    alahai..kuri kurita sudah mati.Pasni giliran dugong la pulak.die pun nak glamer gak. :)

  4. nosembilanbelas says:

    tercapai hajat..wat sotong kangkung

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold