Facebook Groups: Privacy dan Security Baru di Facebook

Mark Zuckerberg nak umumkan ada privacy dan security baru di Facebook, sebelum ni semua rakan rakan di Facebook boleh tengok komen dan apa yang ditulis di wall. Mungkin dengan adanya Facebook Group baru ni pengguna Faceook boleh asingkan kumpulan kawan-kawan, kawan yang jauh dengan yang rapat, keluarga, mak sedara pak sedara, kawan kawan sekerja..bla bla bla..!!

Bagi yang tak nak abang-abang, kakak, sepupu sepapat dia ambil tahu apa dia duk gebang dengan kawan dia atau boifren dia di wall, mungkin ni security dan privacy baru yang nak diumumkan oleh Mark Zuckerberg kot.
Pasni pengguna Facebook tak segan segan dan sangsi nak meng add mak, kakak, sepupu atau mak sedara dia dalam Facebook ahahaha!!

Baca petikan ni sikit:
Lihat video cara download maklumat anda dari Facebook

Facebook Groups will allow you to make lists, or “groups” as Facebook continually keeps referring to it as, of friends, family, work, or whatever other type of group that you want to create. Users can tag other users to add them to their  Facebook Groups. The idea behind this is that the user will now have more control as to who and what information he wants distributed to different groups of people. For example, your work list might allow you to block from view (by your colleagues) any comments written on your wall by your friends, and so forth. Facebook already has a basic version of this feature, but they now promise that this will make things easier.

Boleh Download Maklumat di Facebook ke komputer peribadi dalam zip file?
Security apa ni ye, saya masih tak paham fungsi boleh download maklumat dari Facebook ke komputer, untuk apa ye? Adakah maklumat yang ada di Facebook akan hilang kalau kita download ke komputer peribadi, terjamin ke dengan cara ni?


p/s : pesanan tambahan..jangan dedahkan maklumat peribadi anda di Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Facebook Groups: Privacy dan Security Baru di Facebook”

  1. Kalamhati says:

    gud2..menarik tu

  2. Solihin Zubir says:

    download maklumat? huhu.. x faham..

  3. Ibu faheem says:

    dah delete akaun..tak terasa nak buat yang baru…

  4. nuriz says:

    sy ada tapi sy jarang masuk kdg2 je huhu

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold