Cara Tunai Cek Nuffnang Dengan Mesin Deposit Cek, Mudah Je

Ni entri khas untuk nak tunai cek Nuffnang di mesin deposit cek atm.  Semudah 123. Tak payah isi borang deposit. Saya suka guna cara ni di Maybank, tak payah isi borang, contoh kalau kat CIMB masih kena isi borang deposit cek, renyah jugak kan nak isi no akaun, nak isi no cek lagi. Kat Maybank ni cepat sikit.

Kalau anda pertama kali nak tunai cek di mesin deposit cek tu, jangan risau pi je tanya orang Maybank tu nanti dia akan ajar step by step, staff Maybank ni ramah tamah belaka :). Bila dah tau cara sekejap je boleh buat sendiri.

Cara cara:


1. Isikan nama anda dan no akaun ( kalau Maybank, no akaun Maybank)  di bahagian belakang cek  Nuffnang tu, no telefon jangan lupa.

2. Pi kat mesin deposit cek tu, tekan  Masuk,  pilih Bahasa yang anda paham ye..

3.Pilih Deposit Cek

4. Masukkan no akaun, jika betul, tekan Masuk

5. Masukkan jumlah ( kalau ada 2 keping cek gunakan calculator untuk campurkan jumlah tu)

6. Tekan Masuk, jika betul jumlah tu.

7. Sedia untuk masukkan cek bila dah keluar lampu hijau berklip2 kat masin deposit tu.
Akan keluar resit, simpan resit tu utk rujukan.
Ok done.
Cek tu diproses selama 3 hari (hari bekerja)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

16 Responses to “Cara Tunai Cek Nuffnang Dengan Mesin Deposit Cek, Mudah Je”

  1. Shiela Latif says:

    senang jer… =))

  2. ardinihumaira says:

    bestnya kalau dapat lanting cek dalam cheque deposit tiap2 bulan kan kan.. hehe

  3. nuriz says:

    haha tiap2 bulan kalau dapat huuu apo nak dikato..takpa la belaja cara msuk cek dulu utk persiapan hehe

  4. Nur Aainaa Khairunnisa says:

    slalu guna mesik cek deposit kat CIMB…dah tak pakai mesin yg pakai borang tu dah…

  5. M a W a D D a H says:

    kat cimb da boleh msuk cek di mesin deposit cek…da wat..;)

  6. nuriz says:

    dah boleh ka..orait la tu

  7. M a W a D D a H says:

    orait..hehe

  8. Amir Izzat says:

    salam kak..klu BSN boleh ke? hehe…amat berguna nieh..hehe

  9. nur says:

    wah bestnya dapat cek

    ALL IN ONE

  10. Mario says:

    bilalah aku nak dpt cek lagi…ekeke

  11. Kalamhati says:

    bagus btul!siapa ada tutorial cara deposit cek..satu usaha yg murni..=)

  12. nuriz says:

    amir, ikut kawasan la..kdg2 ada kwsn yang tak ada lagi

  13. Dunia Sakit says:

    Tak pernah dapat pun aku..waahhh

  14. hani says:

    gemas ni apa yang ada..pekan kecil je..

  15. Nasir Bravo says:

    wah…senang je kan….123.abc.alif ba ta

  16. Sanidzamdridza says:

    la..saya pegi cimb bank pun ada machine mcm kat mbb ni jugak..x yah pun isi borang..guna touch screen..pastu keluar la resit image cek tu…x sampai seminit pun..

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold