Serangan Malware, Scan Dengan Anti Malware

Hari ni saya nak buat post pasal scan guna anti Malware. Disebabkan sekarang Malware serang di merata-rata website sejak beberapa hari lalu. Malware tu dikatakan berpunca dari iklan inity dan terjangkit ke website lain, jika ada link direct ke website yang terjangkit tu.
Ada yang terpaksa tukar layout, ada yang buang blog list disebabkan jangkitan Malware ni. Macam jangkitan selsema pulak huhuhu!!

Nak check website atau blog kita terkena Malware atau tak, boleh check kat Google Webmaster Tools
sign in klik kat blog site anda, dekat dashboard tu ada menu, pilih Diagnostic dan pilih Malware, google wenmaster tools akan check sama ada blog milik anda tu ada serangan malware atau tak.

Kalau ada buat le report kat google…tu je boleh bagi tahu.
 atau buang le link-link, iklan inity dan buang direct link atau blog list yang disyaki ada jangkitan tu.

Scan guna Anti Malware:
Jika risau komputer anda dijangkiti Malware semasa duk buka website website ata semasa blogwalking tu, boleh scan guna Anti Malware. Free download je Anti Malware. Install dan boleh le scan.

Pilih le scan cara no 2 direkomenkan untuk scan malware :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Responses to “Serangan Malware, Scan Dengan Anti Malware”

  1. belalang hijau says:

    cantekk!!!
    terima kasih nuriz…

  2. Nasir Bravo says:

    thanz 4 info…
    jom baca kelebihan malwarebyte anti malware kat sni…
    http://hakaluka.blogspot.com/2010/03/malwarebytes-antivirus-terbaik-dari.html

  3. nosembilanbelas says:

    terima kasih le nuriz..penat dah akak dok delete apa2 yang patut

  4. nuriz says:

    sama sama :)

  5. Solihin Zubir says:

    perangai dengki btoi la sapa yg cipta tu..
    xdak cara len ka nk cari makan..
    nyusahkan org btoi.. huhu..

  6. ♥Ismi Huda♥ says:

    good solution.. tq! :)

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold