Cara Guna Celcom Broadband Prepaid, Handphone Sebagai Modem

Antara Celcom, Maxis dan DG, servis broadband paling meluas sekali ialah Celcom. Walaupun ketiga-tiga tu kadang kadang ada masa lembab ada masa ok. Kalau terdesak sangat saya rasa saya akan pilih Celcom Broadband. Jika terpaksa pi ke mana-mana bercuti atau keluar dari rumah maybe saya akan pilih Celcom Broadband Prepaid tanpa perlu modem yang harga beratus-ratus. Kelebihan bagi yang ada simkad celcom hanya aktifkan aje, if nak beli simkad broadband prepaid yg baru, harganya RM 12.50.

Bagi yang nak pi bercuti atau pulang ke kampung yang takda internet, terasa dunia ni terhenti seketika hahahha!! dunia internet dan dunia blogging pun terhenti sat..tambah -tambah pada musim raya kan.
Pilih celcom broadband prepaid le di kala kecemasan. Syaratnya kena ada handphone 3g, atau smartphone..atau pun handphone tu ada usb dan boleh bluetooth. Lagi satu kawasan tu ada coverage celcom..jika takdak..takleh buat apa jugak.

Macam mana nak guna handphone sebagai modem , dan set up celcom broadband connection?
Tutorial dari celcom.com.my
Cara pertama dengan Bluetooth

Cara guna Handphone sebagai modem via cable

Ada simkad celcom..aktifkan untuk Broadband

Pilih pakej untuk langgan Daily unlimited atau Weekly unlimited

Tambahan : Handphone yang digunakan untuk internet mungkin baterinya cepat panas, atau cepat kong.
Guna sekali sekala untuk kecemasan ok le.

Tak tau jugak… sila telefon careline celom dan operator akan ajar cara set up. Sekian :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Cara Guna Celcom Broadband Prepaid, Handphone Sebagai Modem”

  1. sarah-najwan says:

    salam…

    selalu jgk guna yg ni..mmg baik.linenya..

    p/s: time kecemasan tu mcm on de way blik kg je…bole fb2..ki3

  2. chenta says:

    prepaid biasa pun boleh juga guna..pernah buat..tp agak mahal la bila rasa sehari RM6..hehehehe

    now kalau pergi tmpt takde lain, masukkan aje simcard broadband tu dlm hp..boleh juga guna ^_^

  3. SiBulan says:

    GUD2..
    nak cube la..
    thanks!
    =)

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold