Mee Rebus Ala Mee Rebus Kg Pek

Lama dulu saya penah singgah makan mee rebus di restoran dekat jalan nak menghala ke Kuala Krai dari Machang, Kelate. Saya dan keluarga masa tu nak menuju ke Pahang dari Kelantan, lama dah..tahun 2005, tapi masih terasa le kesedapan mee rebus dekat Kg Pek tu. Sedara saya le nak singgah sangat, katanya mee kat situ sedap. Kami pun singgah le makan.

Restoran Mee Rebus Hj Ramlee Kg Tok Pek (gambar dr google)

Kuah mee rebus dia tak le pekat, sebab tak guna keledek atau kentang, kuah mee tu cair macam sup je,


tapi sedap sebab kuah tu ada masuk sotong dan udang, air rebusan sotong dan udang tu yang manis. Kalau letak stok daging pun sedap gak. Bahan bahan takde la banyak sangat..tapi sedap.

Kat kedai mee rebus tu, dia hidang satu mangkuk besar, kalau nak makan cedok sendiri le. Nak banyak ke sikit ke, suka hati kita le. Tu yang unik sikit pasal restoran mee Kg Pek ni. Bila bila pi sana leh le try lagi.

So hari ni saya teringin nak makan mee ala ala mee kat Kelate tu, heheh!!

Hasilnya..taadaaa!!

jom pekena mee semangkuk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

11 Responses to “Mee Rebus Ala Mee Rebus Kg Pek”

  1. IMAN'S UMI says:

    Sy penah singgah cwgn dia, mkn mee bandung, cara serve sama dn thp kesedapan pun sama mcm awk ckp tu…bessstttt!!!!

  2. BLOG PUTERA YUSOFF says:

    mee rebus kg pek mmg terbaik

  3. encHIx laNDax says:

    belum pernah try ag~t saya nak try carik gak lah!heheh

  4. diana says:

    meh resepi..
    mee rebus yang kuah
    pekat tu saye tak berape suke sebab cepat mual..

  5. miszTERRA_SF_ says:

    mee rebus klate mmg sedap..terbaik!!!
    hehe

  6. aSmiDar says:

    hye..salam singgah..
    sy org kg pek..
    agk klkar bila baca
    Mee Rebus Hj Ramlee Kg Tok Pek (gambar dr google)

    tok pek tu yg xtahannye..
    kg pek jer..

    n skg dah tukar signbod dah..
    pemilik pon dah org lain..
    hj Ramlee pon dah mnggal dah…

    rasa pon dah xsama macam dulu..

  7. katak kinchet ejaw says:

    waauuuu ~
    telioq tgk mee rebus
    8-}

  8. Hariz says:

    mee semangkok cukup ka?
    tapi sy suka makan mee kuah
    mak kawan sy yg buatkan
    ya allah pnyalah sedap
    sehinggakan =.=

    smpai skrg sy terasa bahangnya :P

    New Entry Prof-Hariz
    Prof Hariz @ Facebook

  9. amira zakiah says:

    owh yeke!tak pernah pulak rasa

  10. nuriz says:

    mee semangkuk tu mesti yang mangkuk size besar..prof hariz..awk bayangkan mangkuk size kecik ek? heheh

  11. Abu Luqman says:

    salam ziarah malam .malam…tnet slow la mlm ni

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold