Google Images Search Yang Baru Slow Jugak

Semalam uploader images ke blog dah ditukar kepada yang uploader lama, nasib baik dah tukar cepat le sikit nak upload gambar, ada yang suka uploader baru tapi bagi saya uploader lama lg baik sebab laju, nasib dah tukar yang lama. Harap harap kekal je le tak payah tukar lagi yang baru..hehehe!!

Lagi satu perubahan ialah google images search yang bertukar wajah  sama dengan perubahan di blogspot yg ada uploader photo baru beberapa hari lalu tu..nampak cantik tapi tak mesra pengguna. Blogspot under Google kan jadi apa yang baru di google dalam blogspot pun ada perubahan.

Saya tak berapa suka jugak google images search yang baru ni..kenapa asyik tak suka je ni? Walaupaun paparan google images search tu nampak cantik sebab ada overlaying lagi bila kita bawa cursor ke image tu…tapi  saya tak suka le..sebab

1.Slow nak load page nak view images- gambar gambar dalam search tu terlalu rapat dan berat nak scroll down ke bawah. Semua paparan gambar sekaligus dalam tu yang buat kan loading page jd lambat.

2. Bila kita klik satu gambar kita akan dibawa ke page atau website yang ada gambar tu..walaupun kita tak nak masuk ke page / website tu. Adakah google nak beri trafik ke web tu?
Google images search  yang lama kita cuma boleh tengok thumbnail dan url web tu tanpa perlu ke website tu kan. Jadi cepat kita nak search gambar apa kita nak. Hanya klik button ke depan dan ke belakang.

Saya lebih suka kalau google balik semula ke versi yang lama yang lebih cepat dan mesra pengguna. Sakit hati lagi nak kena tunggu gambar tu laod banyak masa dah habis di disitu. Kalau internet laju tak pe la, kalau slow lagi le bengkek. Pakcik Google mampu buat lagi cepat dan cantik daripada ni kan? Mintak mintak google tukar le ke versi asal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

7 Responses to “Google Images Search Yang Baru Slow Jugak”

  1. Salmia says:

    sangat tak suka yg baru ni.. menci tol bila slow gitu

  2. Hasrol Nizam says:

    sama la. tak berapa gemar dengan point2 yg disebut tu. dah la internet dekat sini slow. semalam nak post entri, nk google gamabr pun dah dekat 10 min. tu belum nk upload kat blogspot lagi..haha

    pendapat anda?
    dosa 24 jam di facebook, sedarkah kita?

  3. Danial Ikhwan Jaafar says:

    betul..lambat sangat nak keluar gambar2 tu. tensen..sama ada improve lagi, atau tukar ke asal je la. heeee

  4. nuriz says:

    ramai yg tak suka gak ek..pakcik google cepat tukar versi lamaaaa

  5. Mario says:

    aa aa ek…tapi aku tak kisah sgt sbb tenet aku bila laju…ok je…bila slow tu…nak bukak google pun payah…hehe

  6. nuriz says:

    mario takpe dia tak byk buh gambo dlm post dia hehe

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold