Backup Blog Anda ke WordPress

Salam kemerdekaan semua,
Hari ni saya teringin nak buat back up blog nurizspace ni ke WordPress sebelum blog ni hilang atau dipadam sesuka hati oleh pihak Blogspot. Al maklumlah duk rumah orang, free pulak tu..huhu! bila bila masa dia nak tendang tu dia boleh buat tanpa kita sedar, adat orang menumpang camtu le… sedih bunyiknye.

Nak hosting sendiri yg berbayar tak buat lagi, tapi memang niat di hati nak jugak ada hosting sendiri sebelum blogspot ni buat hal. Banyak jugak saya baca pasal Blogspot yang mendelete blog tanpa seba musabab atau tanpa notis.


Kalau blog ni hilang, nangis keluar ayaq mata darah pun tak guna..untuk itu lebih baik kita back up dulu.
Bagi korang yang nak back up blogspot korang ke WordPress boleh le baca Tutorial lengkap di SINI.

Saya dah baca tutorial dalam website tu dan saya dah berjaya buat back up ke WordPress.com.
Korang bila lagi? hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

7 Responses to “Backup Blog Anda ke WordPress”

  1. Muhammad Burn says:

    slm.blogspot pun sy x pandai lagi.wordpress lg la x paham…huhu

  2. Gen Fujita says:

    memang tips yg sangat berguna, thanks for sharing

  3. SYaMiLa says:

    gud info ~ sya dh mmg biasa export dari blogspot to wordpress…

    sape2 yg belum tu baik buat backup dari skrg…

  4. DaHLia says:

    saya sokmo buat export blog :D

  5. Mario says:

    ok…nnt test…

  6. caliph shuriken says:

    biar btul blogspot delete suka2 ati ni.. tgh riso.. huh…

  7. Mama Hanim says:

    good info tq2..

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold