Pengarah Filem Jamban di Malaysia Patut Tengok ni

 Filem ni filem Iran bertajuk Bacheca Ye aseman… pasal seorang budak lelaki yang ingin membeli kasut sekolah baru, dia tak ada duit, jadi dia masuk pertandingan lumba lari atau merentas desa lebih kurang camtu le kisahnya. Budak tu hanya nak menang hadiah pertama dan dapat beli kasut baru. Begitulah lebih kurang sinopsis filem ni yang lama dulu saya tengok. Ingat ingat lupa dah.

Kerana kemiskinan budak lelaki ni berkongsi kasut dengan adik perempuannya untuk ke sekolah, dia perlu tunggu adik dia tamat kelas untuk pakai kasut ke sekolah…

Ni le sebuah filem yang bermutu yang ada nilai nilai murni, cerita dia mudah je, sepasang kasut sekolah buruk, tetapi memberi maksud yang amat mendalam..bukan kena telanjang bogel macam dua buah filem  jamban   ..Dalam Botol dan Mantra tu! pasal hantu jin, pastu cerita kena buka baju dedah sana sini kononnya nak hayati jalan cerita dan bagi watak nampak real..sebenarnya habuk pun tarak.

Video sedutan dari Filem Bacheca Ye aseman

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

8 Responses to “Pengarah Filem Jamban di Malaysia Patut Tengok ni”

  1. -NiD's- says:

    ha'ah btoi tu kakak….bukan pa malaysia ni…kering idea…cakap ja degah-degah walhal…ermmmm…

  2. diraja22 says:

    betul jg.. ambil sebagai teladan..

  3. nabila shaffie says:

    haha…betul3..cerite tu mmg best..aku pun pernah tgk..terharu jek rase..btw, actually die nak dpt 2nd place/3rd place untuk kasut tu, tapi alih2 die menang 1st place lak..kesian die..

  4. nuriz says:

    ahah baru ingat dia nak kasut tu kalau dapat tempat ke 3 or dua kan kalau tmpat johan tak dpt kasut heehhehe

  5. Norhayati Rostam says:

    kalau tak silap kasut tu untuk 3rd place.
    memang cite ni best.
    tgk masa zaman budak2 lagi.
    hee~

  6. Encik Tikus says:

    kalau cerita pasal petai and belacan okey jugak kan ? ;)

  7. Fyzal says:

    thumbs up! jauh lebih baik dr filem malaysia yg nak kena dedah2.

  8. Miss ... says:

    cete nih mmg besh gile..sedey2 suka tgk hehe

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold