Melihat Trafik Ke Blog Dengan Blogger in draft

Siapakah dan dari mana trafik ke blog datang ke blog kita?
Selalu saya guna getcliky, memang suka sangat tengok trafik melalui getclicky tu, tapi kadang kadang server bz tak dapat masuk jadi saya guna stat counter.
Melihat keyword keyword yang kadang buat hati tergeletek geletek nak gelak kalau jumpa keyword yang pelik pelik. Sebenarnya melihat trafic ke blog bukan sekadar nak gelak hehehe!! tapi kita menganalisa kan..betul dak?nak lepaskan tension leh le gelak sat ekekek!!

Sekarang blogspot dah masukkan Stat dalam blogger dashboard sebagai penunjuk trafik ke blog kita. Menarik dan mudah je nak tengok trafik.

Cara nak tengok stat


Kena pi ke Blogger in draft  . Dari situ dapat le kita buat kajian dan analisa trafik yang masuk ke blog kita. Mudah dan simple je Stat ni. Kita boleh tengok traffic source dari hari ni sampai le last month.
Boleh tengok page mana yang orang suka view dlm blog kita, link dari mana yang banyak datang dan lain2 lg.

 Ni contoh traffic for last week dalam rekod stat blogspot

Memang saya ketinggalan sedangkan orang dah tau ni berminggu dah..ahahah!!, pasni saya leh tengok dalam blogspot je kalau malas nak masuk google analytic atau getclicky tu.
Tq blogspot.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Melihat Trafik Ke Blog Dengan Blogger in draft”

  1. velasrizal says:

    lps ni blh la cek ramai2..

    FDI Malaysia Catatkan Penurunan ?

  2. Hariz says:

    Bagus :)
    ntok siap2 yang xtahu :)

    New Entry Prof-Hariz
    Ingat! ! ! Untuk Hidup

  3. Muhammad Burn says:

    tq sgt2 utk info… sy bru tahu cmana nak check…

  4. ♥xaturen♥ says:

    salam… eeee tak gherrti lah..

    'Blogger in draft' bende ni kat mana..adeeh.. cari2 tak de pong? hehe..

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold