Kes Ariel Peterpan Mendapat Liputan Antarabangsa

Ariel Peterpan mendapat liputan jugak dari media antarabangsa dengan tajuk Where Not to make a sex tape: Pop Star faces 12 years in jail for breaking strict obscenity laws in Muslim Indonesia. Akhabr Daily Mail di UK tu melaporkan kes Ariel yang mendapat bantahan dan kemarahan penduduk Islam, demonstrasi serta protes  tentang salah laku Ariel merakam video lucahnya.

Kisah Ariel Peterpan sentiasa panas di laman Twitter dan facebook, internet, penyebaran video di dalam telefon bimbit pelajar sekolah yang meluas.
Presiden Susilo Bambang Yudhoyono pun naik risau dan merasakan perlu


ada sesuatu tindakan ke atas  teknologi internet tanpa sempadan. Guru guru sekolah di sana sentiasa memantau dan menyiasat jika ada video lucah tu di dalam telefon bimbit mereka.

Promosi secara tak sihat ni tentunya tidak menyenangkan untuk negara jiran tu.Buat apa popular dengan benda buruk yang mencemarkan.
Mungkin pulak timbul isu lain yang melibatkan negara Islam dan undang undang Islam jika ada pihak dari luar yang mempertikaikan undang undang Islam di Indonesia..lagi parah jadinya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Kes Ariel Peterpan Mendapat Liputan Antarabangsa”

  1. SyerAgh says:

    kamu da tgk video dia?

  2. tiha says:

    wah….sampai bilalah kisah ariel ni nak tamat…sampai ke luar negara sebok menceritakan keburukan orang muslim kita….ishk2x..>>__<<

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold