BHP Staff Tak Bagi Pinjam Pemadam Api – Seorang Wanita Terbakar Hangus

 Dalam kejadian kemalangan di Cheras , lebih kurang pukul 3pagi lebih, melibatkan lori sayur, kereta myvi dan toyota vios.
Saksi kejadian tu bernama Teo Chai Yong atau Akina Teo, yang melihat kemalangan tu dengan niat nak membantu memadamkan api yang mula nak merebak di bahagian enjin kereta Myvi. Seorang wanita yang tersepit, dikatakan sedang merayu- rayu meminta pertolongan. Teo menuju ke stesten minyak BHP yg jaraknya cuma 500meter saja untuk  pinjam pemadam api.

Staff BHP kat situ, tak nak pinjamkan pemadam api kerana takut ancaman pencuri sebab kejadian tu jadi pukul 3.30 pagi. Teo mengetuk2 pintu cermin BHP tu, tapi staff BHP tu buat endah tak endah je. Walaupun Teo nak bagi IC sebagai jaminan dan nak meyakinkan staff yang agak terlalu penakut tu..yang dia bukan penjenayah..tapi tak berjaya. Teo mula naik berang dan mula bertikam lidah dengan staff BHP.

Jadi jawapan balas dari Pegawai Perhubungan BHP, Abdul Khaiyum, Teo tak bersikap sebagai orang normal..mendesak (macam orang gila) semasa mintak pinjam pemadam api.

Dari cerita ni, mungkin wanita yang hangus tu boleh diselamatkan kalau masa tak terbuang begitu saja masa Teo merayu nak pinjam pemadam api tu.

Jawapan Abdul Khaiyum pasal keengganan Staf dia untuk bagi pinjam pemadam api, logik ke? Memangla keadaan Teo tu macam orang gila , hilang akal, dia dalam keadaan panik dari tempat kemalangan, so nak Teo mintak macam mana? Dengan lemah lembut? dengan lenggang kangkung, suara ala ala ayu gitu? Be rasional le. Logik la sikit nak bagi jawapan pun. Orang yang panik, tingkahlaku dia pun panik la.

Kalau kita di dalam keadaan Teo tu kita pun akan terburu-buru dan akan mendesak, tambahan lagi rayuan Teo tu dibalas dengan senyuman oleh staff tu. Mesti kita pun geram kan kalau penjelasan kita tak diendahkan. Staff tu tak faham bahasa ke, atau dia warga asing, tapi still boleh argue dengan Teo, maknanya dia faham bahasa le tu. Staff tu pun nak report jugak kat polis pasal Teo yang macam orang gila tu.


Apa nak buat ajal wanita tu mungkin setakat tu, tapi Teo dah sedaya upaya nak bantu, jadi usaha dia tu sangat baik sekali. Wanita yang dalam kereta tersepit tu katanya sempat mengucap sebelum terbakar hangus..wallahualam.

Berita penuh tentang kemalangan dan kejadian wanita terbakar hangus tu boleh dibaca dalam komuniti.malaysiakini.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

13 Responses to “BHP Staff Tak Bagi Pinjam Pemadam Api – Seorang Wanita Terbakar Hangus”

  1. ..nOj.. says:

    eh bodohnye. dh org panik nmpk org terbakar, mesti la panik keadaan dia. bodo cam hape je jawapan tu. geram!

  2. shafiq says:

    perghh.. x nak bg pimjam pemadam api ? kesian wanita tu, x pasal2x ke mati..

    My latest entry : Gadjet-Gadjet Yang Boleh Mengelakkan Barang Anda Dari Dicuri

  3. Zainatun Adilah says:

    Teruknya staff tu. orang mintak tlg, agak2 lah. x kan lah nk buat muka senyum2 kambing pinjan pemadam api tu. sengal.

  4. senandung semalam says:

    mangkok betol staff 2… kalau Allah nk tnjk blk t,slp2 kne fmly sndr… x ke trkilan…. mcm2 manusia skang.,…

  5. PUPUT says:

    siannye yg terbakar tu..klu x mst sempat..tp dah ajal dia..rasa nak g je bhp tu g tumbuk staff tu..cam bangang je..adakah teo tu xgtahu ada kete eksiden kbakaran..?sbb xkan la buduh sgt mamat tu?sepatutnya dia pon nampak kejadian tu..ish3…

  6. CiK QiQi says:

    tu nmnye lmah dy ingtn n bodoh thp truk tu……pe la bngong sgt..kalo ye pon pncurixde nye nk bg alsn nk pnjm alat pmdm api..pe ke lmbp staff tu…bia die rse bslh seumur idup/…sngetttttttttttttttt

  7. cik pingu says:

    bodohnye staff tu.. ishhhkkk

    tp kalo dah ajal, xleh lari dah..

  8. kenwooi says:

    such an unfortunate event.. =/

  9. jfook says:

    That's really terrible.

  10. sweetie2010.blogspot says:

    Salam,

    Napa tergamaknya diorang buat camtu..langsung tak mahu menolong org yg sedang minta bantuan/kesusahan.terukla staff kat ctu.

  11. Adyshariz says:

    sedey nye..mcm mana kalu kita di tempat teo tu agaknya..kompom la mcm org gile.. trauma d buatnya..

  12. atty's says:

    dah salah macam2 alasan lak dikasi..

  13. Roronoa Zoro says:

    pekerja BHP tue SIAL nak mampos… pikir lah logik sikit.. bangang !!

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold