Masih beretro tentang zaman sekolah ku

Masih teringat lagi le zaman sekolah ku..macam-macam perkara  yang indah-indah,  kluar satu persatu mcm slide show.

Bila dah semua yang indah-indah dah keluar mcm satu tayangan filem  di dalam kepala ni..jadik boleh le ada idea nak buat satu lagi entri..chaiyok2!!

Yang indah-indah tu ialah tentang van bewarna hijau yang menjadi pujaan budak-budak sekolah. Kalau van ni datang budak-budak sekolah tak sabar nak beratur nak dapat minum free..

Minum milo free..mesti le suka..sedap lemak berkrim, tak sama dengan milo yang buat sendiri kat rumah, milo tu mesti dicampur dgn susu/krimmer yang lain le tu.

Dapat satu cawan kecik milo tu..minum lah dengan penuh nikmat, hehe ada yang minum sikit2 takut habis cepat..sayang, setitik pun tak tinggal tau..punya le sedap milo free.

Budak laki lak lepas minum..mula buat iklan milo sendiri..nyanyi”Minum milo anda jadi sihat dan kuat“. Pakat jerit jerit, angkat meja kerusi, konon dah jadi sihat dan kuat le tu…ahhh!! siap le pasni mai cikgu..rotan bagi.

Lagi satu time orang klinik gigi datang buat pemeriksaan gigi dan bagi ubat gigi colgate free. Pakat duk tepi longkang gosok le gigi..ada yang  gigi berdarahh..dah kantoi..mici kata, hahh!! “tu mesti lama tak gosok gigi  tu.”

Ada lagi masa sekolah buat jualan vitagen dan susu yang kementerian pendidkan buat program susu uht tu ..yang ni tak free, kena order dan beli. Nanti dapat la susu, selalu aku beli 4 kotak. Tiap2 kali mesti 4 kotak wajib beli. Adik kat umah pun nak jugak nanti tak cukup.

Begitu lah kisahnya..retro zaman sekolah ku…huhu..ohh!! rindunyerr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

12 Responses to “Masih beretro tentang zaman sekolah ku”

  1. Nur Hawa Mohd Zin says:

    van milo!!!

  2. Ieda Al-Habsyi says:

    susu uht tu sedapp!! milo tu pulak masa zaman sekolah menengah, heheh!! memang best! :)

  3. encik tikus says:

    kite serupa lah :)

  4. Aidi-Safuan says:

    hahah..dulu F&N selalu datang sekolah bagi air tin. sanggup ponteng kelas sebab nak amek air. HAHA

  5. wadud@duad says:

    hehe..biasa la, aku pon kalo ingat zaman dak2 dulu, gelak sakan la, mcm2 kuar.. :-)

    leave your comment and critic at my blog yah :)
    thanks..
    http://slumberblogger-freedownload.blogspot.com/

  6. nuriz says:

    hehe..!!zmn budak2 le paling indah kann?

  7. ASSOYFINGER67 says:

    Salam…betullah kata kao tu…tapi dapat satu jer…dulu Milo lagi sedap,
    mungkin kemiskinan membuat aku kata begitu…dulu…suatu ketika!

  8. nuriz says:

    kita serupaaaa..nyanyi sikitt

  9. Nur Hawa Mohd Zin says:

    betol…betol..betol..banyak bnda free jugak..dulu duk hostel selalu dapat susu segar lagi…heheh

  10. Miss Rouge says:

    milo besttt!! :D

  11. mahira oya says:

    milo x penah dtg sekolah pon..
    susu kotak sekolah tu ade..sedap tuu..

  12. TeRRoRRiZZ says:

    bukan kanak2 jer suke. orang tue pun suke…
    sampai bawak botol lagi…
    saye lah orang ut….

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold