Makna Blogwalking Secara Sistematik

Dalam entri saya yang lepas , saya ada cerita pasal blogwalking dan trafik ke blog. Memang semua orang buat blogwalking di samping tekink teknik lain..tujuannya tak lain tak bukan nak meningkatkan trafik.

Teknik lain tu kita boleh pi godek godek blog otai yang selalu bagi tip, bermacam mcam tip ada dan kita campurkan sekali dengan teknik blogwalking yang sistematik tadi.  Macam kita masak nasik goreng, kita campur mcm mcm bahan, mesti sedap kan nasik goreng tu.

Memang orang kata blogwalking rajin mestilah trafik banyak..memang dulu saya buat blogwalking jugak tapi trafik yang saya dapat kali ni agak berbaloi jgk sebab saya dpt  beza yg sangat ketara.

Blogwalking yang macam mana? sistematik ke tak sistematik ke..asal boleh je ke? Randomly je ke?


Tu persoalannya. Kalau korang baca entri saudara Remedy, korang  dah boleh paham kan pe makna sistematik.

Blogger ada group2 nya, iaitu dikelaskan pada Pagerank tertentu. Ada blogger Pagerank 0, 1, 2, 3..
Selalu blog pg rank tinggi ialah blog paling ramai visitor..so dari situ visitor boleh nampak nickname kita dalam chatbox, atau shoutbox kalau kita tinggalkan link kita di sana.
Nasiblah kalau nick name kita masih tersenarai lagi sbb traffik di sana mungkin laju dan nick name korang terlepas ke belakang..so..kerap kerap la korang ke sana untuk round ke 2, 3.. heheh..
untuk meng “up”  semula nama korang dlm shoutbox.  Jadi pandai pandai lah buat jadual blogwalking sendiri.

Blog pagerank 0 atau 1..tidak bermakna blog tu tak ramai visitor ye, mungkin visitor sana ramaiii..sebab pe? sebab blogger yang pagerank 0 atau 1 ni berkemungkinan sangat aktif berblogwalking sebab dia sedang berusaha up kan traffic dia …so ramai unik visitor mungkin ada di sana.

OK..setelah korang dah kenal blog blog dan kumpulan  pagerank dia, maka buat lah blogwalking yg sistematik. Korang boleh buat list sendiri  bagi setiap blog yang korang masuk. Setiap blog yang baru korang jumpa sepanjang blogwalking tu pun boleh list kan jugak.

Inilah sikit sebanyak  yg boleh saya bagi di sini..so selamat blogwalking  dengan sistematik.

p/s: saya tidak “menjual” di sini dan saya blogwalking dgn usaha saya tanpa robot atau mesin, dan saya guna Photoshop hanya untuk edit gambar  tidak selain drp tu..saya tujukan pada orang yang mengatakan saya edit screenshot  trafik saya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

21 Responses to “Makna Blogwalking Secara Sistematik”

  1. Faizal Fredley says:

    nice tip…

  2. NiZaM Limited says:

    wahh..nice info..sat lagi nak terjah blog remedy buat kali ke lapan belas utk pahamkan ape maksd sistematik tu. hehe..btw, kipidap ye nuriz..same2 kita jadi blogger yg semakin maju dari hari ke hari..cayok2.. :)

  3. Hasrol Nizam says:

    selalu random je..sebab tak selalu pun nak on9 sambil usha2 blog ni..

    thanks for the tips

  4. Hazman says:

    blogwalking adalah suatu kewajipan setiap hari…besh gak jelagah blog blogger yang lain…

  5. nuriz says:

    Nizam, kau kira ek, bape kali masuk blog remedy hehe

  6. bRoMiNe_aJe says:

    kita kalau tak BW, turun mendadak la traffik..blog bilis je pun..hehe

  7. miezan says:

    info yang berguna….

  8. .::WaNiE::. says:

    rajin blogwalking

    malas pandang2 jek huhuhu

  9. nuriz says:

    blogwalking tu usaha gak..drp kita tak buat apa2 pun kan

  10. ellis suriyani says:

    dear…blog ellis dah okay..ekeke…xde dah gambar bertindih…

  11. Faheem Jr says:

    info yg sangat menarik..

    p/s bila la trafik nak kejar kita ni nuriz..letih jugak dok kejar trafik ni..hehehe..

    Reply comment Button 2

  12. nuriz says:

    hehe blog faheem dgn ibu byk dah trafik tuu

  13. belalang hijau says:

    info yg sgt888 best…
    belalang klu x BW jgn harap nak mencanak naik traffic…

    :-P

  14. aril says:

    info dan tips yang bagus utk dikongsi bersama ..

  15. et says:

    menarek.^^

  16. cik affy says:

    ohh ~ sekrg baru faham :)

  17. Cheqna says:

    tq 4 d tip!..selamat lah berjalan2 ye..

  18. MuniraMuhiyddin says:

    suka info ini .
    btw , saya singgah disini juga . thnx singgah di blog saya ye :)

  19. sop says:

    terima kasih kerana berkongsi..
    org yg suka berkongsi lebih byk di adpt.. betul tak?

  20. ..ika itu aku.. says:

    thumbs up utk info ni…maceh ye..hihi

  21. saiazuan says:

    thanks.. yg aq paham blogwalking ni kira baca2 blog orng pastu tgl komen kt post dia yg kte minat.. hehe still bru dlm dunia blog, minat nk kumpul maklumat.. ^^

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold