Jenis Exchanged Link Yang Tidak Memberi Makna , Blog Anda Dalam Bahaya

Setelah membaca di laman Seri tentang dead backlink yang tidak membacklink semula saya telah cuba check link exchange yang ada di blog saya, kerana bimbang kesan buruk seperti yang diterangkan oleh Seri.jadi saya terpaksa delete link yg ‘dead’.
Kalau nak keterangan lanjut sila baca di laman Seri. Terima kasih kpd Seri kerana info ni.

Korang pun boleh check link yang ada sama ada aktif atau tak, sebab blogger yang nak tukar link kadang kadang tak faham apa itu exchange link, dia nak kita letak link dia, tapi dia tak letak pun link kita kat blog dia. Tu bukan erti kata sebenar pertukaran link. Bak kata pepatah bertepuk kena dua belah tangan…saling memberi dan menerima.

Jenis  dead backlink  jugak  ialah blogger meletakkan link di bahagian posting dan bukannya di muka depan blog.

 Kita perlu check link, sama ada masih aktif atau tidak, mungkin pemilik blog sudah terdelete link kita atau blog dia ‘dead’ lama tak update.
Kalau nak check dead backlink boleh check kat  Reciprocal Link Checker

contoh yang saya dah check ni :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Responses to “Jenis Exchanged Link Yang Tidak Memberi Makna , Blog Anda Dalam Bahaya”

  1. Mrs Infinity says:

    seyes x paham la..camane exchange link???

  2. nuriz says:

    mcm seri sbut ada jenis2 exchange link, ada banner, ada blog list..kita saling bertukar dan meletak link url blog org lain di blog kita.

  3. nuriz says:

    sila baca jenis2 exchanged link di blog Seribahasa

  4. bantalbucuk says:

    hai!!!
    salam perkenalan ya!hik3,,
    sory tggl pesan sni..wktu ni traffic jem la kt shoutbox..;)

  5. Aidi-Safuan says:

    ouhhhh… exchange link tuh maksudnya dua2 kena letak link blog ke? ingatkan sape yang mintak exchange link tuh la yang letak link dier. owh. okay2.. :)

  6. yastro says:

    Salam nuriz..sefaham saya exc.link pn sepatutnya diletak dihalaman utama dan sekiranya link yg kita letak tu tidak dibalas oleh rakan kita tsb…link kita tu dikira link mati!!
    So berhati2lah..
    saya pun masih study bende nih!!
    kalau ada salah sila betulkan.

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold