Hati ku tersentuh kerana Taare Zameen Par (Like Stars On Earth)

Bagi yang tidak suka filem Bollywood, sebut saja filem Hindi mesti  terbayangkan tentang jalan cerita yang serupa, cinta 3 segi, happy ending, menari bergolek golek di taman bunga, atau aksi tumbuk dan bergaduh yang melampau..korang tak akan jumpa benda tu semua dalam filem arahan Aamir Khan yang bertajuk Taare Zameen Par atau maknanya Like Stars On Earth. Filem ni lama dah keluar, thn 2008 kot.

 


Filem ni saya tonton 2 bulan lepas (ingat ingat lupa)  secara kebetulan jugak di saluran zee 108, astro, semasa saya tengah tukar tukar channel sbb bosan , terjumpa lah filem ni, mula tu saja la nak tengok, lelama pikir2 sedap je jalan cerita dia…semakin ku tonton semakin menarik.

Filem ni tentang seorang kanak kanak bernama Ishan. Dia mengidap Disleksia, gangguan pembelajaran dalam menulis dan membaca, walaupun pemikirannya normal. Dia telah dibantu oleh guru yang sangat prihatin dan penyayang, hinggalah Ishan berubah dengan drastik.

Apa yang buat hati saya tersentuh bila tgk  betapa rapatnya hubungan Ishan dengan cikgunya, karektor dia yang tulus dan ikhlas sebagai seorang kanak kanak. Bg saya budak ni seorang  pelakon yang hebat.
Aamir Khan memang betul2  mengkaji watak dan sifat2 budak yang ada masalah disleksia ni.

Betul la filem ni digelar heart touching movie, memang buat saya bergenang air mata huhuhu….and i cried while watching this film.
Semua kanak -kanak istimewa.

Antara scene yg buat air mata ku jatuh huhu…
tapi sayang ada pendek  je scene dia nampak cikgu dia lukis muka dia..terror betul budak ni berlakon.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Hati ku tersentuh kerana Taare Zameen Par (Like Stars On Earth)”

  1. wadud@duad says:

    eh nangis la nie ekh?hehehe.. adess.. stuju yang x semua film hindi jalan cerita drang ke arah cinta jer.. :p

    – wadud ikut perkembangan blog awk okeh — :-)

  2. nuriz says:

    wadud..adakah anda pernah jd pengawas sekolah dulu hehe

  3. Awek Tocang says:

    I like my name is Khan!

    http://awektocang.blogspot.com

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold