CEO Facebook Mark Zuckerberg Buat Janji Setelah 10,000 Pengguna Bercadang Nak Quit

Cerita pasal Facebook lak, walaupun saya bukan pengguna tegar atau ketagih dgn Facebook, nak jugak tau dan nak saya kongsi jgk  kat sini pasal cite Facebook.

 CEO Facebook Mark Zuckerberg

Pengguna Facebook dikatakan ramai sudah plan nak quit dari Facebook, seramai 

10,000 bercadang nak quit…tapi ramai jugak yang masih jadi pengguna baru. Korang ada ke cadangan  nak quit jugak? heheh..
Rasanya bukan satu ancaman bagi Facebook, sebab ada 400 million orang guna Facebook. Jumlah tu ramai dari yang quit.  Rakyat Malaysia..sudah tentu ramai kan? Geng geng blogger semua kena ada akaun kan, sebab nak ping blog dalam GB heheh..!!

Petanda petanda orang nak quit drp Facebook ni lah, dan banyak cadangan/kecaman  dekat Facebook.. adakah CEO Facebook buat pekak badak je?

Disebabkan tu lah, CEO Facebook dah bagi jaminan dan berjanji  yang tahap tahap keselamatan dalam Facebook akan dipertingkatkan dan mesra pengguna supaya pengguna tak naik angin bila privasi mereka diceroboh dgn mudah. Mungkin sebab dia takut ramai lagi plan nak quit dari Facebook. Ni macam tunjuk perasaan la kan.

Kemudahan yang ada dalam Facebook yang melibatkan pihak ketiga dihentam hebat sebab benda tu tak menjamin keselamatan pengguna, 3rd party tu tak semua boleh dipercayai. Kalau pengguna tak suka, kena le ikut kata pengguna..customer is always right. Jaminan Facebook ialah pengguna lepas ni boleh padam atau halang pihak ketiga dari mencapai maklumat peribadi drp dikongsi.

Apa lagi langkah2 pembaharuan tu, kena le tunggu sikit masa nanti?  pengguna tegar Facebook boleh tengok nanti  perubahan yg akan dibuat oleh CEO Facebook tu demi pengguna kesayangan dia seramai 400million.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

16 Responses to “CEO Facebook Mark Zuckerberg Buat Janji Setelah 10,000 Pengguna Bercadang Nak Quit”

  1. Aidi-Safuan says:

    hahahaa…setakat 10k, xluak mane lah. :D

  2. Farah-Izzaty says:

    errr… dia single lagi tak?
    hahaha.. =P

  3. Encik Tikus says:

    saya pun pengguna facebook, addict kott :)

  4. nuriz says:

    10,000 pun dia takut gak, demi menjaga kepentingan pengguna.

  5. nuriz says:

    wah encik tikus addict ye hehe mahaye!

  6. Atif Hafiz says:

    x suke gak facebook..tp…huhuhu…..entah la…

  7. NiZaM Limited says:

    ape yg bleh diaddict ngn facebook tu. games dia ke? pelik..pasal aku ssh nak addict bnda2 cmni. kecuali blogging. ahaks..

  8. can ili be akmal? says:

    selepas saya addict dgn facebook.saya deactivate facebook saya.asyik smbg ja.blogging dan blogwalking lagi best.sbb boleh belajar sesuatu dari bloggers.tambah ilmu pengetahuan am saya

    p/s:join contest saya.

  9. .::WaNiE::. says:

    kalau 10ribu quit, tak mustahil lebih ramai lagi akan quit

  10. nuriz says:

    10 000 dan mungkin lebih lagi akan quit kalau permintaan org tak didengar..

  11. Myzul says:

    facebook dah menjadi kegilaan skrg. nak pula yg remaja2 ni..so parent kenala pantau anak2 diorang yg guna facebook ni

  12. rossoneri says:

    mmg pun safety facebook kureng..kadang2 tu orang yang kita tak add pun tiba2 boleh muncul kat tempat kita..

  13. wadud@duad says:

    remai ke nak kuar dari FB? pergh.. dia dulu penah hack email orang kalau tak salah, masuk paper kan?:p

  14. nuriz says:

    katanya dia curi idea kawan dia. ntah betul ke tak tak tau le. facebook pun leh kena hack jgk :)

  15. Faheem Jr says:

    cikmin dah lama nak delete..tapi dek kerana GB,terpaksa la aktif balik..tapi nak duk lepak sembang kat FB tu takde la..serius tak minat langsung! nak berkebun ke menternak ke mmg tak layan..tu invation belambak..malas nak layan..serius boleh menyakitkan hati jugak dgn Fb ni..sakit yg 'makan dalam' punya..hehehe..

    Pesamah Daging

  16. nuriz says:

    mkn dalam ye cikmin..kalo berkebun kat umah de gak pekdah kan daripd main fesbuk hehe

Leave a Reply to NiZaM Limited

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold