Cara Letak Iklan Nuffnang di Setiap Post

Saya buat entri kali ni dengan tutorial nak letak iklan Nuffnang di setiap post atau di tengah post pun boleh jugak. Tak la pandai sangat tapi try buat Tutorial ni bagi blogger yang nak try buat, sila le.

Untuk memasang Iklan Nuffnang  pada setiap posting,  ikut beberapa langkah di bawah.

Langkah 1

Log in blog => Dashboard => Edit HTML. Seterusnya tick pada kotak Expand Widget Tempalets.

Langkah 2

Dengan menggunakan keyboard, tekan Ctrl+F dan taip  <data:post.body/>  atau paste kod <data:post.body/>   pada kotak Find. Seterusnya, tekan Enter.

Langkah 3

Salin kod Iklan Nuffnang anda yang bersaiz Large Rectangle) di bawah kod  <data:post.body/> (tgk langkah 2)

Contoh seperti di bawah;

<data:post.body/>

<center><!-- nuffnang -->

<script type="text/javascript">

nuffnang_bid = "000000000000000000000000000000";

</script>

<script type="text/javascript" src="http://synad2.nuffnang.com.my/j.js"></script>

<!-- nuffnang--></center>

Gantikan kod nuffnang dengan kod nuffnang anda sendiri.

Tambahan : Letak Kod <center> dan </center> bertujuan untuk meletakkan iklan Nuffnang berada di tengah-tengah post.

<data:post.body/>

<center><!-- nuffnang -->

<script type="text/javascript">

nuffnang_bid = "000000000000000000000000000000";

</script>

<script type="text/javascript" src="http://synad2.nuffnang.com.my/j.js"></script>

<!-- nuffnang--></center>

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

25 Responses to “Cara Letak Iklan Nuffnang di Setiap Post”

  1. NARDtheNERD says:

    xjadi la sis…
    still xleh save template tu..wuuwuuu

  2. belalang hijau says:

    gud tutorial…
    nak cubalah…

  3. .::WaNiE::. says:

    wani sangat struggle bubuh yg large rectangle ni

  4. nuriz says:

    ayie..ko memangg.. suka skodeng2 ye

  5. nuriz says:

    wanie..struggle berjaya ke tak berjaya? hehe

  6. Roronoa Zoro says:

    kalo letak kat layout je xleh ke? boleh kan?

  7. m a h e y r a says:

    thx utk tuto :)

  8. ASSOYFINGER67 says:

    salam…keep on…moga berjaya

  9. nuriz says:

    tq semua :)

  10. +akufobia+ says:

    wow.terima kasih.berguna.

  11. saya (^_^) says:

    aduh tolong saya..mengapa iklan saya macam malu2 ja nak timbul….apa perlu saya buat …maaaa……….

  12. saya (^_^) says:

    tnya ckit….napa la iklan aku malu2 nak kuaq….aku pon xtaw nk wt cmna…apa perlu buat yer..??? tolong aku k kawan2 blogger…

  13. nuriz says:

    iklan kuar pukul 12 selalu, siang tu kdg2 hehe

  14. LaNuNsepet says:

    tq nuriz… :-)

  15. [...] Kalau nak tahu cara pasang iklan Nuffnang di setiap post sila baca tutorial saya yang lepas. [...]

  16. Hot Mama says:

    thanks…dah jd dah..ehehehe
    Hot Mama recently posted..Sticky Post Undi Templates Terkemas

  17. sofia says:

    TQ! dah byak kali try. kali ni jadi ♥

    • nurizspace says:

      nasib baik jadi..sbb byk html tutorial dlm ni dah berubah sejak saya bertukar ke wordpress dr blogspot dulu, jadi saya dah baiki kod tu..

  18. NaNad says:

    nad ambik..thnks.. =)

  19. APAN says:

    tq tok tutorial ni…
    baru nak try….
    :)

  20. Asnita says:

    Terima kasih.. berjaya sudah.. horeyyy

  21. Ijamohamed says:

    Tq sis! Try sekali dah jadi. Tq for your sharing

  22. Ijamohamed says:

    Tq for your sharing sis! buat sekali dah jadi. Seronoknya…hehe

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold