You Tube Dengan Wajah Baru

 Mesti ramai yang dah perasan Youtube kini berwajah baru. Layout baru. Dikatakan design yang baru ni simple.Sangat simple. Youtube baru ni dilancarkan dalam awal bulan ni kalau tak silap saya.

  • (1) Username , Subscribe button, and “More from User”
  • (2) Video description (+ tags etc.)
  • (3) Ratings, Favorites / Playlists, and Share options
  • (4) Data and Statistics from Insight
  • (5) Video Response
  • (6) Video Comments
  • (7) Respond, rate, and flag comments
  • (8) Next in series / Up Next Queue
  • (9) Add to Queue (new version of Quicklist)
  • (10) Account options

Tapi saya lagi suka design web YouTube yang lama. Yang baru ni nampak mcm payah sikit le nak download.
Dulu guna DAP video downloader tu ok je. Kejap je dah dapat. Sekarang tak dapat nak detect le video Flv tu.
So saya cari le cara lain nak dapatkan video di You tube ni. Kalau ada IDM lagi bagus kan..huhu

Saya takde IDM so buat le camni
Caranya camni:


1. Boleh install Add on di Mozilla Greesemonkey dah selesai install..

Pastu pegi ke install userscripts install je.

Then Buka YouTube

Boleh la download video dekat You tube. Kat bawah video tu ada button Download dan boleh pilih video tu dlm format apa yg kita nak.

Cara lain selain drp Greesemonkey di atas tu ialah:
SoThink Web Video Downloader dalam Add on Firefox

Boleh cari di add on FF.

So sekian entri psl You TUbe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

7 Responses to “You Tube Dengan Wajah Baru”

  1. kenwooi says:

    new layout..? gonna check it out now! =)

  2. Jue says:

    thanks 4 sharing this

  3. nuriz says:

    sama2 hehe

  4. cybernetic88 says:

    nice info beb. hee. bru jgk pasan youtube dah updated. lawa lak tu. hee. bgus2. ingt nk jgk wt review pasal ni. =D

  5. nuriz says:

    cybernetic buat review lg ngncam hehe

  6. farysa says:

    utube dh brubah
    sumeny nk upgrade skrg

  7. pak long says:

    salam..
    dulu paklong ada akuan utube…tapi tak tau la sebab apa kena "BAND"..sadis dan merajuk ngan utube..

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold