Sapa Rafiqin Darwisy..Awat Kecoh Sangat??

Tetiba je nama Rafiqin Darwisy disebut sebut ni, nama macam sedap je, artis baru ke? Ohh!! Bukan ek? Budak baru 14 tahun lagi rupanya.
Kecoh pasal dia mengutuk arwah Din Beramboi. Sampai ada satu page khas dalam facebook membenci budak ni.
Yang create page khas tu orang  umur berapa ye? Nanti yang masuk add dalam tu pulak umor berapa?

Saya ada gak anak sedara umor 14 tahun, masih lagi menyakat dan berebut barang dengan adik dia yang baru umur 8 tahun, bagi saya le, budak 14tahun ni bukannya matang pun lagi. Mungkin ada yang bijak dan matang, tapi ramai yang kureng lagi. Jadi awat kecoh sangat.

Dia buat kenyataan sesuka hati dia dan bergaduh dengan kawan-kawan dia je. Kebetulan ramai yang ada facebook so kenyataan dia tu tersebar dgn cepatnya.

So bagi saya le benda alah ni hanyalah mainan budak budak jer. Kalau ada orang tua nak interprem pi begaduh sama dengan budak 14 tahun ahahah! nak tergelak le pulak. Macam bergaduh dgn pala lutut je.

Memang kenyataan budak ni menyinggung hati keluarga arwah, dan  diharapkan budak tu ditegur dengan baik, dan kita tak perlu le duk tumpang bergaduh dan saling memaki jugak.

~END~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

13 Responses to “Sapa Rafiqin Darwisy..Awat Kecoh Sangat??”

  1. belalang hijau says:

    selepas komen yang rafiqin buat,ade gak 2,3 org tegur dia dgn baek.tp dia buat x peduli n terus buat provokasi..
    ade ayat yang dia sebut agak x buley blah…

    ape2 pun hope dia dah insap…

  2. nuriz says:

    dah tegur tp camtu gak..nasib dia ler. hrp nt besar dia tak buat camtu lg.nt jd cam aduka teruna tu.
    berdebat dgn org takde akal lebih baik kita diam je

  3. dkama says:

    belum kenal dunia… nak buek camno??

  4. .::WaNiE::. says:

    yang maki hamun budak tu pun sama, pendek akal ingat kalau maki budak tu boleh masuk kepala dia ke?? takdeknye hehehe

    nak menegur tunjukkan contoh yang baik, yang tak baik dibalas tak baik, jadi apa yang cuba dibuktikan? :)

    my personal opinion – xdek kene mengena dengan orang lain. lain orang lain ragam lain pandangan kan. peace :)

  5. nuriz says:

    ahaha peace.. yang tumpang maki dan gaduh tu pon sama pendek akal

  6. pak long says:

    salam..
    betui apa yang dinyatakan tu….bergaduh dengan budak, kita lagi budak pada budak tu…
    patutnya yang tua ni bagi nasihat…

  7. nuriz says:

    betui paklong ckp tu :)

  8. KERAK NASI says:

    kite yg dewasa ni, kena la bimbing dia, dah tau die tu xpandai, jgn la join jgak dengan dia..
    duk maki hamun dia, lagi dia suke..

  9. Budak Pipi Tembam says:

    huhu. yg menyedihkan bila yg kononnya menegur tu mengeluarkan kata2 yg lagi dahsyat yang akhirnya menjadikan mereka di tahap yang sama jer. huhu.

  10. *~ eLiEnZ 87 ~* says:

    heh, dak tu xtau langit tinggi rendah lagi tu..
    dambakan perhatian..
    tapi ayat2 nya terperlu lah kasar macam tu.. xberadap orang panggil,,

  11. Anak Perak says:

    memang kurang ajo la ini orang.

    p/s : leh x allow comment utk open id?

  12. *~ eLiEnZ 87 ~* says:

    jeng jeng jeng, dak tu ape cer ek>?

  13. nuriz says:

    ntah le…isu tak berbangkit dah kot :)

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold