EMERGENCY EMERGENCY STREAMYX PROBLEM !!

3 hari streamyx buat hal. Sejak ujan lebat dan kilat paling kuat hingga lampu dlm umah rosak hari Khamis tu, streamyx pun tak leh guna, Pc buat hal, maybe sebab kilat tu. bila pc dah ok, streamyx masih cam tu jugak, tak leh guna.
Jadi saya tepaksa guna dial up, yang slow mcm kura-kura ..emm lagi slow dr kura2 rasanya.
Tak dapat saya blogwalking byk2 byk lagi buat masa ni. nak load satu page pun mcm hampeh, huhu!!

Dgn kepayahan ni sy buat post emegency ni, and terima kasih pd korang yg masih dtg ke blog saya. walaupun sy tak dpt jalan2 jalan jenguk ke blog korang untuk beberapa hari..sehingga streamyx ok.

Tak tau la sebelah utara saja ke masalah ni ni?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

7 Responses to “EMERGENCY EMERGENCY STREAMYX PROBLEM !!”

  1. Nadya ©™ says:

    Call 100 dan buat report..Dulu saya pernah gak jadi camtu..Lepas buat troubleshooting semua,still tak oke jugak..
    Esoknya technician datang & streamyx terus oke =]

  2. mR.hoho says:

    adakah modem rosak??
    selalu jugak jadik mcm ni, bila hujan or kilat sikit2 sure internet tiba2 putus2…
    tapi bila dah lebat dan berdentum2 digalakkan untuk off sume =P

  3. .::WaNiE::. says:

    uih having this prob till today jugak..kejap2 dc dont know why

  4. nuriz says:

    sy dah buat call ke 100.dia ajar buat mcm2.still tak ok.then hari ni technician tak dtg lg, HQ kata dah inform, tp lambat dtg. esok call lg tgk cemana. kilat atau hujan le kot..

  5. Imran says:

    It happened to me. I called 100, can't fix. They sent their technician, still can't fix.

    It turns out that some of the modem's circuits got fried. You have to buy a new modem.

  6. nuriz says:

    saya tak prlu beli yg new, tm dah ganti baru..free je. dalam waranty lagi.heheh

    modem kena kilat.

  7. Hafiz says:

    saya pon ade gak masalah streamyx sblm ni..

    lihat kat sini..

    http://www.kijeku.blogspot.com

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold