Apa Greasemonkey boleh buat di YouTube

Greasemonkey add-ons yang bijak di Firefox, kalau korang suka facebook, macam2 monyet bijak ni boleh mudahkan korang, buang ads, hack facebook..oops! heheh, sapa bijak guna script, so boleh mudahkan page facebook tu kan.

Saya suka guna greasemonkey di You tube, suka gak tgk dan download video, dan lagi mudah sekarang boleh download dalam format MP4, 3gp dengan Greasemonkey.

Post sebelum ni ada gak saya citer pasal nak letak butang Download dalam Youtube yang berwajah baru.

Entri kali ni saya nak kongsi beberapa script di userscript yang boleh kita guna dengan Greasemonkey di you tube..sila mengembara lagi dengan read more ahaha!!

Sebelum tu, sapa takde lagi Greasemonkey so download je di add ons Firefox. Free je.

 Greasemonkey sudah ada dalam firefox, dengan tanda muka monkey tu di bawah dekat taskbar

Stop Autoplay di Youtube.

Selalu bila masuk Youtube ada je video yang autoplay dan mungkin ni mengganggu kita. So cara nak stopkan autoplay di You Tube ni ialah.. try this user script  dan install je

Download You Tube as MP4, 3gp or FLV
try this user script

or this user script

 sekarang bawah video tu ada pilihan nak download dalam bentuk apa yang kita suka

Manage greasemonkey
Nak disable or enable segala sricpt tadi apabila tak nak guna buat sementara, so bolehlah manage greasemonkey.
Di firefox pergi ke Tools – Greasemonkey – Manage user scripts  – pilih user sricpt yang korang nak manage, then check or uncheck box enable tu.

Lihat gambar kat bawah 


OK siap sudah entri pasal monyet bijak di you tube.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Apa Greasemonkey boleh buat di YouTube”

  1. cikgadis says:

    woooo..sbb ni aku syg fox! hihi tq 4 sharing! (n_n)

  2. nuriz says:

    sama sama :)

  3. mikro_kokus says:

    tq2….:) amat berguna…..

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold