Resipi- Iced Blended White Coffee

Iced Blended White Coffee
Musim kemarau yang panas ni kalau dapat minum iced blended coffee ni…pergghh!! sedapnye
ni bukan yang strabucks punye. ni dibancuh sendiri guna white coffee 3 in 1(nescafe).
Kalau dikapelkan dengan cheese cake untuk minum petang mesti.. wahh!! lagi  mantop gitu?
cara- cara nak buat senang je:
Bahan2:
1 bungkus white coffe 3 in 1
1/2 cwn air suam
1 cawan ketul ais (kiub kecil)
1 cb susu pekat manis (kalau nak tmbah manis)
Cara-cara:
1.Bancuh air white coffee dengan 1/2gelas air suam ( nak manis tambah susu)
2.Masukkan 1 cawan kiub ais dan air kopi tadi  dalam blender
3. Blend dalam masa 5-10 saat.
Taadaa siap.
Hias sesuka hati : nak tambah whipping cream, atau tabur serbuk kulit kayu manis atau serbuk koko boleh aje.
sluurrppp!! nak habis dah
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

11 Responses to “Resipi- Iced Blended White Coffee”

  1. Jijahh @ f.k says:

    perghh … jap nak pi blend kat bawah ….

  2. q-nizam says:

    amboi terliur air..tgok ice blended ni..:) kirim lar kat sini 1

  3. nuriz says:

    slurrrp sedapp :)

  4. MyaFiza says:

    aduihhh…mana nak cari malam2 ni…
    bestnya…

  5. Girl Talk says:

    almak.. terliur tgk ice blended nih. hehe..

  6. mcjust.lol says:

    sdaapp gile~ =P

  7. Mr.A says:

    nampak cam sedap ^ ^

  8. Amirah Rashid says:

    sedapnyee
    nk kene try ni
    thanks fr the recipe btw :D

  9. zulaikha says:

    pergh!!! da la tengah hari skarang ni panas.. ni yg buat nak g cari 1..

  10. MiSz MaNja says:

    i malas nak buat sendiri.. leh x nuriz do for me.. hehehe *_^ wink2..
    KIT okeyh !

  11. nuriz says:

    meh meh sapa nak mai blog nuriz hehe

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold