BAN SPAM DI SHOUTMIX – HAPUSKAN SPAM CEPATTT!!

Setiap hari kita blogwalking dgn chatbox atau shoutMix untuk ke blog blogger blogger yang lain, kita akan klik link url blogger sekejap saja dah sampai ke blog pelawat pd hari tu.

Ada spam yang menggunakan shoutmix dalam blog kita untuk dapat untung segera tapi dia sendiri tak ada blog. Spammer ni berlakon seperti bloggers dan tulis..”sila follow saya“, jom tgk entri baru saya, i follow u dan sebagainya.

Rupanya dia tak ada blog pun, orang cam ni umpama cencaru makan petang. tengah mlm orang pakat sibuk blogwalking dia pon sibuk jugak taip id wang segera dia dan link myspacemoney dia…senang je dia cari mkn cara mudah camtu. Terkena sekali takkan terkena 2 kali dah..sori ye geng myspacemoney.

BAN URL LINK SPAM
Gunakan ban control untuk ban link url yang tak diingini ni, untuk pengguna shoutMix, cara-caranya.
Log in ke akaun shoutmix anda, pergi ke Settings, pastu ke Security dan pilih Ban Control.

Isikan nama atau link url spam yang mengganggu chatbox anda. (mesti ingat url spammer tu le)

Kemudian Save settings.

Kalau Shoutmix dia benarkan kita isi 20 url website yang kita nak ban tu.
contoh ada dalam imej yang saya sertakan ni.
Contoh :
 nama  website : www.cengkadak.com
   
Anda boleh add dalam ban control tu dengan menulis   cengkadak.com

Sila  lihat imej di bawah                        

                                            contoh web yang kena dibanned

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

23 Responses to “BAN SPAM DI SHOUTMIX – HAPUSKAN SPAM CEPATTT!!”

  1. Alynn Notnot says:

    thanks! tapi gua guna cbox T__________T

  2. .::WaNiE::. says:

    waa terima kasih

    mmg aku akan click semua yg singgah & shout kat shoutmix, tapi mmg ada pegi2 tengok ni blog ape benda niiiiiii …

    harammmm jadah :P

  3. rizal jabai says:

    nice info…~_^

  4. nuriz says:

    alyn not not..chatbox..bleh gak ban rasanye..tapi guna address ip..tapi adress IP ni selalu bertukar dan tak tetap.

  5. zures says:

    bagus…bagus…dah berapa x terkena kes cam ni…tak patut betul kan…

  6. ✿bieyra dhamira✿ says:

    masyeh2 info ni..hehehe…yeyeh nak wat!!!ceh!!habis la kau lalat2 t'biar pasni!!xdpt jengah blog aku..hahahaha(gelak org kaya)
    weh..tp..blog org..cbox pun ada..hmm..t dorunk guna cbox ar da shoutmix xleh..sob3…

  7. nuriz says:

    tgk link url pelawat anda sblm klik dan hati2 d jln raya hehehe

  8. hans says:

    itula
    gua rimas tul dengan myspace tunai apa benda tu

  9. uhave2buy says:

    TQ..for Info..
    berguna untuk org baru cam saya nie..
    patut la..klik2..tak jumpa blog…

    TQVM nuriz

  10. ~eZmALiZa~ says:

    nk tanye, erm..ulat2 cmni dye akan dapat duit eh bile kite klik url dye??ish…ta suke nye..btw, i like this entry.. :)

  11. nuriz says:

    diorang letak url link id akaun diorang dlm shoutbox. kalau klik url akan dapat duit kat diorang. id akaun dengan web lain.

    selalunya nak kenal..ada id:nama atau no apa2 atau nick name diorng

  12. nuriz says:

    ada komen drp ananymou yang saya panggil kolumbus nimbus atau tertimbus..hahah sebb penakut nak bg nama. tak puas hati sbb sy bg petua nak ban diorng hahaha …cian korang

  13. ♥♥relyza♥♥ says:

    hahaha
    nice tips dear…

    http://aproposjournal.blogspot.com/

  14. MineMixs says:

    Trima kash atas informasi ya.. :)
    memang berguna..

  15. NichKhun says:

    ermmm cik nuriz.. spam2 yg msk ke blog kite 2 kan.. kire nye dorang 2 xbg kite traffic la ek?

    satu ag bila xsngaja termasok web dorg.. dorg ade dpt ape2 ke?

  16. nuriz says:

    mesti le diorang dpt duit sbb tu diorang penat penat datang.

    Terpulang le nak ban atau tak..kalau kita bagi diorang dtg utk trafik dan jgn klik url ..ok le tu. kita dah knl url diorang kan.

  17. nuriz says:

    untung dr segi trafik .
    kalau kita sendiri dah knl url dan tak klik ..takpe la.

    dioarang semestinya dpt duit dgn id url link tu..sebb tu penat penat cari klikers.

  18. mello says:

    nice info! tp buat masa ni msh x bercadang ntuk ban sesape lg.. =)

  19. ♥akukahmilikmu®♥ says:

    nuriz..tul tu..slalu tgk dulu link dorang mcm mana..klu bukan berbin/binti blogspot, jgn tekan..tk kira la dia folo ker apa..tk senonoh tul org nie..

  20. nuriz says:

    diorang ni jugak menyorokkan url link di sebalik nama lain. ada servis yang nak sorokkan nama website tu dan link ke web asal diorang. nak sembunyikan affiliate id le tu. org buta it leh le tipu.

  21. suka_haha says:

    klau diorang dtg pun kte dpt trafik gak cuma diorg xleh nk main2 dlm shoutmix tu je kekekeke….. puas hati saya kakaka….

  22. Tourism Malaysia says:

    Nuriz sila unbanned balik yg nie

    The URL gengblogger.com has been banned from this shoutbox.

    Kindly edit and resubmit your post.

    gengblogger.com kena ban abes la…

  23. nuriz says:

    TM ,sila guna url blog anda dan bukannya url read for geng blogger. tq

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold