Nuffnang Oh Nuffnang..Tertarik Menarik Kau Memang Debomm!

Tajuk pun tajuk yang para pembaca suka sekarang. Nuffnang umpama gula dan korang umpama semut. hehehe
Mana ada gula di situ ada semut kan? Messti tertarik, menarik kau memang debomm!!Nuffnag.

Setelah beberapa hari aku blogwalking dan mencari cari tip-tip cemana nak up traffik aku yang dulunya cuma 4 orang sehari, sedihkan..post aku boleh tahan kot hehe tapi orang tak pandang. Teknik seo tak menjadi, dulu aku berblog cuma suka suka, dan menjenguk blog aku bila aku takde keje nak buat.
Sekarang aku umpama addicted to blog..bukan to drug hokey!

Dulu aku letak nuffnang jugak tapi cuma dapat ciput. Sebab pengunjung tak ramai..ye la kan 4 orang je mai sapa nak klik, nuffnang pun meluat nak bagi bonus ke CTR ratio pun takde.

Kali ni bila trafik aku up bagi tempoh seminggu dkt 900 ++ orang datang ok le tu kan. Walaupun tak sehebat blogger otai yg lama-lama. Kiranya dalam 2 minggu ni ada jugak peningkatan dari dulu.  Tu pun sebagai membakar semangat untuk aku menulis. Manatau ada pembaca yang menjadi pembaca setia aku nanti..hahaha perasan sikit. Bila lagi nak perasan.

BIla entri dikomen? Rasa bersemangat bila entri kita dikomen, sebab itu bermaksud orang nak jugak baca entri tu. Sapa buat entri tak mau dibaca. Habih tu takkan nak bg diri sendiri baca, SS le tu.

Bloger otai yang lama dah dalam dunia blog ni ada bagitau, kalau kita komen dalam blog orang dan blog serta entri dia tu menarik, maka secara tak langsung nanti dekat carian google pun akan appear link kita, mcm backlink, camtu le kot, aku pun tak paham sangat, jadi sambil blog walking tu rajin rajim le baca dan komen entri orang sebagai tanda kita menghargai entri diaorang yang bagus.
tu je la aku nak cerita tentang enri aku kali ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

17 Responses to “Nuffnang Oh Nuffnang..Tertarik Menarik Kau Memang Debomm!”

  1. miss anne says:

    sye pun xpaham ape nuffnang tu..pe benda ntah..tp letak jer kat blog

  2. kak ina kl says:

    salam..wah tak sangka ek..dari 4 orang boleh naik ke 900…akak pun tak pernah sampai lagi ke tahap tu..teruskan usaha kamu..tak semestinya otai ajer yang boleh buat..kamu pun boleh..

  3. nuriz says:

    hehe tenkiu kak sokonglah blogger malaysia!hoyehh

  4. TerunaGiler says:

    ermm.. informatif.. aku nuffnang ni memang blur sikit laa.. tp tgk cam agak longgar dari GA.. try jer a ..

  5. noie says:

    huhuhu saya pun masih baru gak… terhegeh2 lagi… hehehhehe

  6. nuriz says:

    teruna, ko otai ads yang lain kot hehe

  7. Pisyek says:

    kalo org komen tp xde kaitan dgn entri cmne?

    bg pisyek, rase cm down pun ade… hehe…

    ye la, komen xde kaitan… ekekeke..

    :D

  8. nuriz says:

    ish2 sapa le buat komen camtu.org ckp pasal ikan dia ckp pasal rimau.tak kena le tajuk.

  9. Anonymous says:

    nice

  10. iedaLUVsham says:

    yeah!! caiyok2 :)

  11. kulop ludin says:

    teman pon tengah belajor2 nuffnang…
    huhu!

  12. DaHLia says:

    xde mood pun nk baca entry…tp tgk perkataan bab2 duit ni, aku baca gak…hoho…:P

  13. ~Shuh0ney.lurve.Fuadinho® says:

    salam..hye…dah bace entry u…hee..i pun xfhm mcm mn nuff keje…tp letak je kat blog…tulis blog pun sbb suke2…tp jeles gak ngn otai2 bloggers yg dpt bonus dari nuff2….huhu…

  14. nuriz says:

    nuff…sapa klik iklan u, dpt le duit. tak klik tak dpt duit hehehe

  15. Muhammad Adam Rayyan says:

    nuriz,

    klik kat iklan tu bila ada iklan berbayar je kan baru dpt duit. kalau dia ada iklan nuff aje, dpt duit gak ke? dah seminggu nih asek rm0.00 je sedey sedey

  16. Mira Aida says:

    saya join nuff nie akhir tahun 2008. n sampai skrg yg ada hnyalah…………4 hengget lebih.

  17. akuzle says:

    @ mira aida… oklaa tuh 4 hengget… sy br singgit….eheheheheh

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold