LINDUNGI THUMBDRIVE ANDA, THUMBDRIVE HATES VIRUS!!

Selalu kita scan virus guna PC tapi jika thumbdrive kita ada size yg besar taraf Gigabit kita boleh jgk guna thumbdrive tu utk scan virus dan delete virus dari PC kita. Walupun kecil tp mudah utk kita bawak thumbdrive tu bila kita travel atau kita menggunakan pc org lain kita tak perlu pasang dulu anti virus di PC tu tp kita guna je thumbdrive tu.

Antara softwrae yg boleh digunakan dlm thumbdrive tu mungkin free mungkin berbayar tp boleh try dulu. Di sini ada beberapa senarai anti virus popular:

Mcafee VirusScan USB

Anti virus Mcafee.ni memang popular sebab ada versi utk dipasang di thumbdrive, boleh kesan dan membuang Virus Trojan pd PC dan boleh memadankan file dan data pd pemacu USB anda.
Lagi satu ia boleh pastikan pemacu tidak memindah virus ke PC setiap kali kita guna.

Avira AntiVir Personal Edition.
Sama mcm McAfee boleh kata glemer jugak dan berkesan pada thumbdrive bersaiz kecil.

Avast! Edisi U3.
Avast ni free tapi ada tempoh nya jugak dan ada yg berbayar.Avast ni pun boleh scan virus berbentuk Malware, U3 tu membolehkan kita bawa program or data secara mudah alih. Edisi U3 ni sesuai utk pemacu flash USB3 dan kurang sesuai utk pemacu flash lain.

DriveSentry GoAnywhere 1.0.2.11
Anti virus ni mempunyai Firewall untuk peranti storan mudah alih dan melindungi data pd thumbdrive,flash memory card, digital camera, pemain media.
Drive Sentry ni ada tri-security iaitu 3 lapisan perlindungan mcm iklan lampin pakai buang baby hehehe

Spybot-Search & Destroy
Anti virus ni boleh membuang Adware dan boleh padamkan trek penggunaan Web drpd sistem komputer yg amat perlu jika kita kongsi PC dgn org lain.Cari di Spybot search and destroy

Semua Anti virus di atas boleh di cari di website antivirus tu sendiri or di website yg seumpamanya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold