KELEBIHAN STORAN USB


1. MURAH– walaupun muatannya besar harga dah murah, pilihan jugak dah bertambah.
2. KECIL & COMPACT – dgn size sebesar lipstik or lighter, boleh je kita simpan dlm poket baju
3. RINGAN – boleh kalung di leher mcm rantai sbb casisnya dibuat dr plastik.
4. TAHAN LAMA- USB mampu simpan data dlm memorinya hingga 10 thn lebih lama dr desket ada yg jaminan 5thn atau spjg hayat.
5. TANPA KUASA LUARAN – port USB boleh dpt bekalan dr PC yg disalur pd USB, so adapter luar tak perlu.
6. STORAN BESAR– dr sekecil 16MB – 16 GB
7. TAK PERLU DRIVER – USB flash serasi dgn Windows XP,2000, Mac QSX
8. DRAG & LETAK – file yg ada dlm PC boleh kita drag dan letak pada USB flas semudah tu sj.
9. SELAMAT– sesetengah USB ada di dlmnya ciri2 keselamatan seperti pencegahan penulisan, enkripsi data, anti virus dgn password.
10. ADA SOFTWARE KHAS – sesetengah USB flash dipakejkan dgn aplikasi mudah alih dlm storannya, ada software utk memampatkan file utk penjimatan ruang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold